Jump to content

Godišnji odmor??


msheevas

Preporučene objave

Molim vas, ako bi mi netko mogao razjasniti situaciju jer nisam sigurna da li je u pravu poslodavac ili sam ja. Riječ je o godišnjem odmoru, za koji mi on tvrdi da imam pravo samo na 10 dana godišnjeg.

U 4. mj. 2012. godine zaposlila sam se kod sadašnjeg poslodavca ( prije toga sam radila 3.mjeseca u jednoj firmi u kojoj sam dobila otkaz radi tehnološkog viška i u međuvremenu 4 mjeseca bila bez posla dok se nisam zaposlila tu gdje sad radim) koji mi je rekao da nakon 6 mj. rada kod njega imam zakonsko pravo na 10 dana godišnjeg. Od toga sam iskoristila dosada 7 dana prošle godine i ostalo mi je još 3 dana. Za taj godišnji također tvrdi da se prema zakonu mora iskoristiti do kraja siječnja ove godine, a tek od 4. mjeseca ove godine (znači nakon godine dana rada kod njega) da ću dobiti puni godišnji od 21 dan.

Nije mi jasno, dokada moram iskoristiti još ta 3 dana godišnjeg, on tvrdi do kraja siječnja ove godine, a mnogi, kao i ja, sam uvjerena da ga mogu iskoristiti do kraja 6. mjeseca ove godine. Isto tako, po kojem zakonu on određuje tih 10 dana godišnjeg odmora, nemam li pravo na 21 dan godišnjeg? Ako ne, nakon koliko mjeseci rada kod sadašnjeg poslodavca imam pravo na tih 21 dan godišnjeg?

Zbunjena sam skroz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija