GORAN0507 objavljeno: 14. siječanj 2013. Dijeli objavljeno: 14. siječanj 2013. Imam zavrśenu srednju śkolu zanimanje Tesar.Nemam majstorski ispit.Srednju śkolu sam zavrśio prośle godine u ućiliśtu za odrase.Imam oko dvadeset godina iskustva kao tesar ali ne i dvije od stecanja diplome pa me zanima dali mogu otvorit obrt uz dogovor da kad napunim uvjet od dvije godine poloźim majstorski Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kresimir57 odgovoreno: 28. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 28. siječanj 2013. Ako bi vam osnovna djelatnost obrta bila "Proizvodnja građevne stolarije i elemenata – drvenih traverza, greda, i krovnih konstrukcija" tada morate imati položen majstorski ispit ( jer se radi o vezanom obrtu ). Istovaži i za poslove "Izvođenje krovnih konstrukcija". Stoga, da bi registrirali obrt nemorate imati majstorski ispit ( obrt u mirovanju ), ali da bi započeli djelatnost morate sami imati položen majstorski ispit, ili zaposliti nekoga tko ima majstorski ispit i koji će biti nositelj tesarskih poslova ( vi ostajete vlasnik obrta ). Za dogovore oko naknadnog polaganja majstorskog ispita mislim da nije moguć. Nađite kolegu koji ima majstorski ispit i rješili ste zakonsku zaprjeku za pokretanje obrta ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.