Jump to content

Prijenos ovršne obveze


onyx

Preporučene objave

Može li mi netko pojasniti slijedeći problem: prije 6 godina odvojio sam se fizički, a onda sam se i sudski rastao od bivše supruge. Na žalost, neki računi (HEP, HT, HRT, firma koja održava zgradu) i dalje su, bez moga znanja, dolazili na bivšu adresu na moje ime sve ove godine. Stan je, inače, vlasništvo moje mame.Bivša supruga nije ih plaćala i nije me obavještavala kada su počeli stizati sudski pozivi, a na kraju i prijedlozi za ovrhu. Tada su ti iznosi počeli sjedati na moj osobni dohodak. Sada mi je predložila da se kod javnog bilježnika napiše izjava kojom će ona priznati dugove i zatražiti da se obveza plaćanja prebaci na njeno ime. Može li mi netko pojasniti da li je to pravno valjani dokumenat i na koje bi sve adrese trebalo uputiti tu izjavu da bih konačno skinuo taj teret.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čitam malo teme sa foruma i vidim nick "jedan tata". Čovjek stvarno ima strašne probleme sa neviđanjem svog djeteta. Ja imam sreću da sam na sudu dogovorio sa bivšom da djecu mogu viđati bilo kada. Prekrasno dok su bile manje, ali sada su to već velike djevojke koje imaju svoje prioritete, a tata nije među njima. I tako sam kasica prasica, dajem 40% svoje plaće za njih (u minutu uredno) + hrpu dodatnih davanja kad god nešto zatrebaju, a nisam tražio smanjenje ni kada mi se u drugom bratu rodilo dijete. Naprosto ne mogu to napraviti svojoj djeci, ali mi onda bivša napravi ovakve stvari!!!!A njeno trošenje novaca i je bio glavni razlog rastave... Pa gdje onda tu ima pravde??? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Imate tu sreću ukoliko Vam je bivša supruga razumna da želi takovi izjavu ovjeriti kod javnog bilježnika. Inaće što se tiće ostalih vjerovnika sadašnjjh ovrhvoditalja zaboravite, oni imaju vjerodostojne isprave i bitno im je naplatii potraživanje. Bitno je opet kako je protekla brakorazvodna parnica da li ste rješavali pitanje imovine? Vi jedini imate pravo regresnog namirenja prema bivšoj suprugi kad platite sve što se od Vas traži!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija