Jump to content

pomoć


inazg

Preporučene objave

dobar dan svima,

ja imam jedan veliki problem. Naime, živim u kući koji dijelim nakon očeve smrti sa mamom i sestrom. Mama je vlasnik polovice kuće, a sestra i ja svaka po četvrtine. U kući živi i brat koji se svog dijela odrekao u korista mame i u pravili nema ništa. Ali u tome i je najveći problem jer otkako sa uvukao u kojekakve dugove kuća je stalno bila pod ovrhama, hipotekama i skoro završila na bubnju po tko zna koji puta da ja nisam "spašavala" situaciju dizanjem kredita. Zadnjeg sam podigla 2011 godine i sa punim povjerenjem bratu dala novac da ga preda odvjetniku uz napomenu da mu mora napisati potvrdu o plaćanju. Kad se vratio kući taj dan rekao je da potvrdu nije dobio. Rekao je samo da je ostalo nešto sitnog duga, ali da će se to podmiriti "nekako". To nekako je prije desetak dana isplivalo na površinu kao dug od 9.000, kuna zbog čega bi kuća opet mogla pasti pod ovrhu i tada sam saznala da je odvjetnik dobio 10.000,00 kuna manje od onog iznosa koji sam ja bratu povjerila da plati. Žalosno je da je trebalo proći dvije godine da to saznam i shvatim da me pokrao vlastiti brat. Ne želi mi reći gdje je završio novac, a mama je stala u njegovu obranu i mene napala. Sestra je udana i želi se odreći dijela u kući u zamjenu za zemljište koje imamo jer se njezina obitelj bavi poljoprivredom. Ja sam kod kuće predložila da se tako i napravi, kuća da se proda, svakome njegov dio, s time da se meni vrati novac koji sam platila makar zadnjim kreditom, ali tada sam skoro batine dobila. Kako i da li uopće postoji način da ih nagovorim (ne želim reći prisilim, jer grubo zvuči) da na to pristanu jer suživot između nas je postao nemoguć, a ja bih se sa kćeri maknula odavde. Za pokrivanje zadnje ovrhe plaćam kredit od 1555 kuna mjesečno i tako još 8 godina, a u vlastitoj kući se osjećam kao podstanar, a kada sam zbrojila koliko sam novaca do sada dala za bratove dugove mogla sam imati kućicu ili stan u zagrebu, a ovako nemam jedno veliko NIŠTA. Znam, mnogi će reći, kako što već i jesu da sam sama kriva i zašto sam plaćala, ali sada samo tražim pomoć i izlaz iz ove situacije. Odvjetnik mi je rekao da kuću neće uzeti, ali moji kod kuće to ne znaju jer tada tek ništa ne bi poduzeli da se dug vrati.Unaprijed hvala na svakom mogućem savjetu i pomoći.....:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mama, sestra i ja smo potpisale hipotekarni kredit slijepo mu vjerujući, ali se ispostavilo da je na kraju mene doveo u "dužničko ropstvo" jer sestra, pošto je udana nije htjela pomoći kad je došlo do problema (a i kada je pomogla znala je kako vratiti svoj novac, što ja na svoju žalost nisam), zato sam pomogla ja, a i dalje se to od mene očekuje jer prije koji dan je odvjetnik poslao dopis mojoj mami i bratu u kojem navodi ako se dug ne podmiri u što kraćem roku obnavlja postupak ovrhe i to na opet cijeli iznos od 150.000,00 kuna, na što ima potpuno pravo. Jutros mi je to mama rekla i pitala me kako će se to riješiti i kada sam joj rekla da ja više ne mogu jer sam kreditno nesposobna (obišla sam banaka i banaka ovih dana), a i ne želim više jer ne mogu plaćati više ni postojeći kredit jer sa 1400 kuna koje mi ostanu od plaće uzdržavam sebe i kćer od 13 godina. Kako si pomoći, ne znam, jer nisam sigurna da bi oni pristali na to da se kuća proda, novac podijeli, s time da se meni plati iznos kredita koji sam podigla, kako sada ispada, za ništa.....Kome god ispričam gore navedeno zgraža se postupcima brata i mame i kažu mi da ih prisilim na prodaju.......čak mi je i odvjetnik to savjetovao uz opasku da se maknem iz te sredine što bih ja vrlo rado i učinila samo da mogu riješiti ovu zavrzlamu .....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija