Jump to content

Plaćanje stanarine u zgradi bez papira


coki28

Preporučene objave

Uselili smo u stan 1.4.2011. Zgrada nije etažirana niti ima uporabnu dozvolu, a trebala je biti gotova u 11. mjesecu 2010. U zgradi su prazna samo 2-3 stana. Za razliku od ostalih stanara nismo dali nikakvu kaparu. Sami smo platili priključak plina i još neke sitnice. Od vlasnika zgrade smo dobili ključeve stana uz obećanje da će zgrada biti završena u roku par mjeseci. Takav su odgovor dobili i ostali stanari. I to se odužilo sve do danas kada zgrada još nije gotova. Vlasnik zgrade sada traži da mu plaćamo stanarinu jer kao nismo mu dali ništa kapare. Trenutno je na sudu sa bankom koja mu je dala kredit za zgradu. Ja mu ne mislim plaćati ništa jer smo njegovom krivicom još uvijek u stanu bez papira, čekamo što će biti dalje i hoće li banka preuzeti zgradu. Mene zanima, da li u slučaju svađe ili nekakvih prijetnji ja mogu njega tužiti i tražiti novčanu naknadu za stres koji proživljavamo supruga i ja jer svaki dan se budiš i ne znaš što će biti dalje. Nismo mi krivci za nastalu situaciju, a njemu izgleda treba lova pa misli ovako do njih. Ostale stanare ne dira jer su neki dali pola, a neki puni iznos cijene stana. ŠTO DALJE?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se radi o kupoprodaji dobro razmislite

da nebi završili kao Osiječani koji su platili stanove ali zbog nedostataka nisu se mogli upisati kao vlasnici stana a banka na stan upisala hipoteku .

sad banka prodaje te iste stanove, koji su plaćeni investitoru koji ne vraća kredit.

pregledaj emisije potrošački kod

 

plaćanje najma u vašem slučaju ovisi o sklopljenom kupoprodajnom ugovoru.

kontaktirajte banku koja je dala kredit za gradnju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mi smo u boljoj situaciji od drugih stanara jer nismo dali nikakvu kaparu. Svejedno mi je od koga ću kupiti stan samo da više završe zgradu. Samo me zanima imam li kakvu pravnu zaštitu ako ga tužim jer nas je on doveo do ove situacije. Opremili smo cijeli stan s novim namještajem i sada još da mu plaćam stanarinu zato što je nesposoban završiti zgradu. Kad god ga pitaš kada će papiri odgovor je uskoro. Mogu li mu zaprijetiti tužbom i tražiti kakvu odštetu zbog uznemiravanja i za namještaj u slučaju da nas hoće izbaciti van zbog te stanarine. I zbog obmanjivanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije plaćena kapara, predpostavljam da nemate ni kupoprodajni predugovor.

nije sklošljen ugovor o najmu ?

pa vi nelegalno koristite tuđi stan, neplaćate najami a htjeli bi neku odštetu?

za vas nema štete .

 

prvo zaključi kupoprodajni predugovor, plati kaparu (dio ugovorene kupoprodajne cijene) i zatim traži prava i naknadu štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija