Jump to content

neplačanje alimentacije


mama1983

Preporučene objave

Pokrenuti kazneni postupak zbog povrede dužnosti uzdržavanja. Ukoliko otac ima imovinu ili primanja moguće je pokrenuti ovršni postupak. Također, ukoliko otac ne plaća alimentaciju 6 mjeseci kontinuirano, možete se obratiti centru za CZSS koji će vam odobriti privremeno uzdržavanje. Moguće je i pokrenuti parnični postupak radi određivanja uzdržavanja od strane bake ili djeda, odnosno roditelja obveznika uzdržavanja, ukoliko oni imaju primanja. Nema roka za kaznenu prijavu. Ne možete uskratiti susrete oca i djeteta ukoliko su ti susreti u interesu djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokrenuti kazneni postupak zbog povrede dužnosti uzdržavanja. Ukoliko otac ima imovinu ili primanja moguće je pokrenuti ovršni postupak. Također, ukoliko otac ne plaća alimentaciju 6 mjeseci kontinuirano, možete se obratiti centru za CZSS koji će vam odobriti privremeno uzdržavanje. Moguće je i pokrenuti parnični postupak radi određivanja uzdržavanja od strane bake ili djeda, odnosno roditelja obveznika uzdržavanja, ukoliko oni imaju primanja. Nema roka za kaznenu prijavu. Ne možete uskratiti susrete oca i djeteta ukoliko su ti susreti u interesu djeteta.

 

al taj otac uopće nepita za djete ni ništa kako mu onda davat djete na susrete kad ne skrbi ni ništa oko djeteta več djete doma dovozi bolesno.on zanemaruje skrb i obaveze prema djetetu ja znam da mi je odvjetnik rekao ako neplača za djete ne skrbi nisam mu dužna davat djete na susrete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi na svoju ruku ne smijete uskraćivati djetetu njegovo legitimno pravo na susrete i druženja sa ocem. Ukoliko to činite pokazujete da niste ništa bolji od djetetovog oca, a i dugoročno možete snositi sankcije zbog takvog postupka. Uvjetovanje susreta i druženja sa plaćanjem alimentacije puno više govori o vama nego što mislite. Odvjetnik koji vam je dao taj savjet ili nema pojma o ovoj problematici ili mu se nije dalo dati vam ispravan odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mama1983,

ponavljate se već mjesecima, ali samo uz različite "razloge". Da "podsjetim", čisto da bude na istom mjestu a ne rasuto po 10 tema:

 

08.07. (klik-ovdje) 15 dana ljetnih praznika "u komadu" vam je bilo previše uz obrazloženje da je pretjerano da dijete ne bude 15 dana s roditeljem s kojim živi.

 

13.07. (klik-ovdje) ste tražili način

kome prijavit oca koji se ne skrbi oko djeteta?jer ona nepita za djete ni u ničemu ne sudjeluje oko djetea
a potom ste sami sebe odmah demantirali ovime:
otac djeteta uopće ne skrbi oko djeteta i ništa nesudjeluje oko djeteta,već po zakonu samo plača i viđa djete
Istovremeno su vas pozvali na czss i (prema vašim navodima) zaprijetili državnim odvjetništvom.

 

30.07. (klik-ovdje) vam je smetala voditeljica nadzora za vrijeme par minuta primopredaje djeteta, smatrajući da tad nadzire samo vas, a da bi oca trebala nadzirati vikendima.

 

07.08. (klik-ovdje) ponovno tvrdite da roditelj o djetetu ne brine, ne skrbi, ne pita, ali da traži ovrhu radi susreta i druženja.

 

13.09. (klik-ovdje) se vraćate na želju za ukidanjem nadzora jer

djete odlazi k ocu bez brige,straha,redovito a nadzornica i dalje hoda nepotrebno

 

20.11. (klik-ovdje) tvrdite da dijete redovito odlazi ocu vikendima, ali želite naći način prijaviti oca jer tijekom vikenda radi pa za vrijeme dok je na poslu njegova majka brine o djetetu.

 

28.12. (klik-ovdje) )ste "malo" izdramatizirali uobičajenu dječju bolest vodene kozice za koju je vrlo poznato čega se treba i kako pridržavati (a nije nemoguće i kod mame i kod tate: da jest toliko komplicirano koliko ste predstavili prirodu same bolesti, tijekom mjeseca prosinca se nitko živ ne bi usudio dijete odvesti iz kuće niti do liječnika).

 

02.01. (klik-ovdje) od vas možemo saznati da je dijete s ocem provelo dio zimskih praznika, ali ste se imali namjeru natezati oko 2 dana vikenda na 7 dana praznika, (klik-ovdje) jednog dana blagdana.

 

****************

****************

*"Ne pita za dijete i ne brine"- okanite se tih tvrdnji jer vas nitko neće primiti zaozbiljno, jer je očito da otac nije nazinteresiran niti odsutan, barem ne na način na koji to konstantno mjesecima izričete (i uvijek istim riječima).

*Istina da mjesecima izričete koliko ste spremni na dogovore, ali iz vaših upisa je najuočljivije koliko ste željni iznalaziti načine za spriječavanje, smanjivanje na najminimalniju mjeru.

***Imate odluku na svaki drugi vikend i blagdan, te 7 dana zimi i 15 dana ljeti, što je toliko škrta odluka da škrtija ne može biti, pa izvolite toga biti svjesni!

 

Nigdje u odluci niste mogli pročitati: "svaki drugi vikend (blabla) AKO uplati iznos (taj-i-taj) do 10. u mjesecu". Neće vam nigdje i nikada pomoći tvrdnja kako vam je neki odvjetnik rekao da to smijete. Jer, ne smijete, a bilo koja osoba koja ima imalo veze s tematikom i sadržajem vam takvo što ne bi izrekla. Nema razloga da kažnjavate dijete zato što niste "u miru, vrhunskoj toleranciji i ljubavi" s njegovim ocem, a ako ste pomislili da je to plaćanje vama kako bi djetetu dozvolili da ostvari svoje drugo pravo, gadno ste se prevarili.

Pa ako vam se igra, poigrajte se.

 

Pouka koju očito niste do sada shvatili:

Ali, nemojte kasnije u 586 tema kukati radi nadzora (kao do sada), prijetnji czss državnim odvjetništvom (kao do sada), tresti se radi ovrhe ili "zgražati" (kao do sada) kojom otac ima pravo pokušati ostvariti pravo djeteta, a niti kad se nešto od toga ili sve- stvarno dogodi.

 

:tupan::tupan::tupan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ocu niko nebrani njegovo pravo al nemožeju očevi gledat samo na svoja prabva a na obaveze i skrb prema djetetu negledaju već se zajedno sa institucijama iživljavaju na vlastitim djetetom i rade što žele a djeca ni u najmanjij ruki nisu zaštičena kao ni mi majke!!!meni nadzor netreba jer ja se skrbim oko svog djeteta al otac ne sa svime je upoznat centar!očito ču morat tražit promjenu sudske odluke jer ju otac djeteta uopče nepoštuje lako je bit skrbnik otac kad sve dobi gotovo na tacni od mae oko djeteta i onda još dok si ga vozi k sebi nema vremena niti s djetetom biti već odlazi radit a djete ostavlja svojoj mami,to je otac?djete treba živjeti mjesečno i od jednog i drugog roditelja a ne samo od jednog a drugi kaj prijavljuje itd.to vi smatrate da su to očevi?

uređeno: od newbie
brisanje bespotrebno citirane prethodne objave
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brkate pojmove, u potpunosti.

 

Kad branite/bunite se, ne branite/bunite se na "ocu njegovo", nego djetetu njegovo- to je pravo djeteta, ali niste se "sprijateljili" s tom činjenicom prethodnih nama poznatih 7 mjeseci.

 

A za promjenu odluke, ako budete imali imalo razumnu sudačku osobu, povećat će broj radnih dana koje će dijete provoditi s ocem, a i praznicima na npr dvostruko (što bi svakako bilo korektno jer su najminimalniji mogući), da djetetu bude donekle nadoknađeno vrijeme na koje se žalite da ne provodi s ocem kad vikendom radi... (bez obzira, smanjio se vikend ili ne uopće).

Javite kako je prošlo :mase2:

 

PS1. Nadzor vam itekako treba dok god vam pada na pamet da biste možda mogli uskratiti svom vlastitom djetetu susrete i druženja vi. Pa taman to i ne učinili.

 

PS2. Ako vam nije teško, pokušajte ne citirati cijele prethodne tesktove, već se prilikom odgovaranja polužite "gumbom" Odgovori. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko god se užasno osjećam kada čitam ovakve stvari, s druge strane drago mi je da su na jednom mjestu sakupljeni svi postovi kako bi bilo jasnije ostalim čitateljima.

Ovo je klasični primjer manipuliranja djetetovim pravima i korištenja djeteta kao sredstvo osvete bivšem partneru, bilo da je riječ o majci bilo o ocu.

Ovo je nešto što kad uslijedi javna rasprava oko izmjena Obiteljskog zakona, udruge će se zalagati za brzo i učinkovito sankcioniranje ovakvih roditelja, od slanja u roditeljsku školu, velikih financijskih sankcija (prvo onemogućavanje djetetu da provede sa roditeljem temeljem pravomoćne sudske odluke 5000 kn, svako sljedeće iznos se udvostručuje, ukoliko se ne plati ide se ovrhom na svu imovinu) do one najdrastičnije mjere prijedloga za izmjenu odluke o povjeravanju djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

draga mama1983 koliko sam skuzio problem je neplačanje alimentacije vaseg bivseg

ok,za to postoje institucije,nemojte koristiti svoje rođeno dijete za manipuliranje nad bivšim

koliko ste vi majka svom djetetu toliko je i on otac i ima jednaka prava kao i vi

to što on kako navodite nebrine o djetetu neka ide njemu na savjest

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija