Jump to content

prodavatelj odustao od prodaje nekretnine


ribar_ri

Preporučene objave

Situacija je slijedeća:

prodavatelj je kupcu htio prodati nekretninu i angažirao je procjenitelja (vlasnik agencije za nekretnine, a ujedno i sudski vještak) radi procjene tržišne vrijednosti. Kupac je pristao na cijenu i kod odvjetnika napravio kupoprodajni ugovor. Prodavatelj nije htio kaparu.

Kad je prodavatelj informiran (10 dana nakon usmenog dogovora) da kupac ima sav novac, prodavatelj je povisio cijenu za sa 110 000 na 160 000 eura).

Nesuđeni kupac svjedoke i pisma u kojima se vidi da je kupoprodaja dogovorena za 100 000 eura. Ima li kupac osnove da tuži prodavatelja za prevaru, obmanjivanje i slično?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kupac ima pravo na naknadu stvarne štete koju je pretrpio! a može ga i prijaviti zbog kaznenog djela prijevare ako je prodavatelj imao kakve koristi od toga! sud ne može prodavatelju odrediti da proda nekretninu jer on može odustati u bilo koje trenutku dok ne potpiše ugovor!

 

OK, hvala!

koji je rok za tužbu? 30, 365 dana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me na koji način može(a činjenica je da može jer ih ima više nego onih iz registra) agencija koja nije registrirana u registru agencija za nekretnine legalno obavljati svoju djelatnost.Agencije je uredno označena natpisom agencija za nekretnine, a dotična ne postoji u registru agencija, niti ima zaposlenoga agenta koji je položio stručni ispit za agenta u posredovanju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Pismenim putem s povratnicom zatražite od prodavatelja da Vam vrati utrošen novac za sastavljanje ugovora i trošak za izgubljeno vrijeme ,uz napomenu da ćete se obratiti DO za pomoć radi prijevare .

Kaznena prijava se može podnijeti DO usmeno u zapisnik ili pismeno .Dobro je savjetovati se u DO jer oni su dužni upozoriti podnositelja prijave na mogućnost odgovaranja za

kazneno djelo lažnog prijavljivanja .Sudski postupci su dugotrajni,i iziskuju puno novaca i živaca ,.Preporučujem Vam da potražite novu nekretninu.

Ima prodavatelja koji jedno te istu nekretninu prodaju istovremeno raznim kupcima .

Kod kupoprodaje nekretnina trebate provjeriti u gruntovnici izvadak i povijesni izvadak i posjedovni list u katastru .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija