Jump to content

Tucnjava


dado8823

Preporučene objave

E bok ljudi... imam problem.... prije par mjeseci sam sudjelovao u tucnjavi.... tip me je iz cista mira napao i ja sam ga dva puta sakom lupio kad je on mene pokusao lupit...tj promasio mi je glavu..... sad sam dobio poziv za sud zbog narusavanja javnog reda i mira...tip je imao 2,5 promila alkohola u krvi, a ja nista.... imam svjedoke koji to potvrdjuju (mislim ono o tucnjavi)..... stvarno ga nisam nicime izazvao i neznam dali cu bit kriv..........njegova zena me je danas kontaktirala i rekla da ce podic privatnu tuzbu zbog teskih tjelesnih ozljeda...jel ima tko kakav savjet ili zna sto ce se dogodit na sudu...unaprijed hvala sad.png

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po zakonu o javnom redu i miru kriv si za prekršaj po čl.13 bez obzira što nisi prvi počeo.

Sa je došlo do teških tjelesnih ozljeda policija bi po službenoj dužnosti pokrenula kazneni postupak.

Čekaj da visiš što će bit s tom privatnom tužbom za ozljede koje moraju bit okvalificirane od strane liječnika a ne ljudi samih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što jer i rečeno u prijašnjem odgovoru, ako su ozljede kvalificirane kao teške policija bi po službenoj dužnosti protiv vas podnijeka kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo opisan u čl. 118. KZ-a. Po svemu sudeći kako sam shvatio ozljede nisu kvalificirane kao teže, pa ako je u pozivu naznačen prekršaj iz domene Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira onda će suđenje biti na prekršajnom sudu. Sudac će iz spisa prekršajnoga predmeta pročitati vaše izjave (pretpostavljam da ste oba dvoje okrivljenici), izjave svjedoka i ostale dokaze u predmetu -potvrdu o zadobicenim ozljedama i sl. pa ćete vi reći vašu verziji događaja, drogookrivljeni svoju, evantualno pozvani svjedoci što su vidjeli ... na temelju čega će isud zreći presudu, na koju se ako ne bude zadovoljni možete u roku od 8 dana žaliti Visokom prekršajnom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija