Jump to content

Kucna radinost i brand


lem

Preporučene objave

Postovani!

U procesu sam otvaranja kucne radinosti. U uredu za gospodarstvo su mi rekli da je kucnoj radinosti nemoguce dati naziv vec je naziv puno ime i prezime npr(kucna radinost Ivo Ivic) iako na netu vidim suprotno.Posto ja vec imam naziv za nazovimo ga brand npr(Mala maslina) pitanje je gdje i kako ja mogu upotrijebiti naziv (Mala maslina)?

Unaprijed Vam hvala

I pohvale forumu:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravilnikom o obliku i sadržaju odobrenja za domaću radinost propisano je ;

 

II. OBRAZAC ODOBRENJA

 

Članak 3.

Obrazac odobrenja izdaje se na dvodijelnom punijem papiru koji je otvoren veličine 150 mm x 105 mm, a savijen 75 mm x 105 mm, toniran svijetloplavom bojom.

Odobrenje se izrađuje na posebnom papiru oznake neobod bijeli 200 g/m2 s vodenim žigom i zaštitom.

Odobrenje se izdaje prema obrascu koji je otiskan uz ovaj Pravilnik i njegov je sastavni dio.

 

Članak 4.

Prednja strana odobrenja sadrži naziv: Republika Hrvatska, grb Republike Hrvatske, naziv »ODOBRENJE« za obavljanje domaće radinosti ili sporednog zanimanja, ime i prezime fizičke osobe, te u donjem lijevom uglu redni broj domaće radinosti ili sporednog zanimanja.

 

Članak 5.

Na unutrašnjoj lijevoj strani obrasca odobrenja ispisani su podaci o djelatnosti za koju je izdano odobrenje, podaci o fizičkoj osobi koja obavlja djelatnost: ime i prezime, adresa stanovanja, te u desnom kutu potpis odgovorne osobe i pečat nadležnog ureda državne uprave u županiji odnosno Ureda Grada Zagreba.

 

Kako je vidljivo, nije predviđeno mjesto za nekakav naziv kućne ( domaće ) radinosti izuzev imena i prezimena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko je meni poznato nema nikakvih zakonskih ograničenja da vi svoj proizvod ili uslugu koja je odobrena kao domaća radinost reklamirate. Ishođenjem odobrenja nadležnog županijskog ureda ( koje plaćate 100 kuna ) vi zakonito obavljate djelatnost i nema zaprjeka za reklamu svog proizvoda.

Mada moram priznati da iz vašeg posta nemogu razlučiti koju djelatnost planirate obavljati i dali je ona uopće na popisu djelatnosti koje se mogu obavljati u domačoj radinosti. Vjerojatno ste ovo provjerili ( jer npr. proizvoda od maslina nema na popisu ) ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, maslinu sam samo naveo kao primjer.

Radi se o rukotvorinama od koźe. Htio bih otisnuti nekakav logo sa natpisom koji ne bi sadrzavao moje ime vec zajednicki naziv za sve proizvode.Mislim da to suveniru daje bolju prepoznatljivost, a ujedno je i reklama za suvenire koje izradjujem.

Ispricavam se na povrsnom pitanju, pokusavam se snaci u cijeloj toj prici.:-)

Puno Vam hvala!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija