Jump to content

eksproprijacija i krivo upisani vlasnici u zemljišniku


ivanaidele

Preporučene objave

Poštovani,ne nalazim ovakav problem u postojećim temama pa vas molim za pomoć. 1958. god nakon oduzimanja imovine prednik mog supruga je u zamjenu dobio drugu imovinu,konkretno dio kuće,livadu,oranicu i pašnjak. Tadašnja vlast je bila dužna uknjižiti ih kao vlasnike ali to nije napravljeno i mi smo sad u problemima. Zemlja je u katastru pravilno upisana u posjedovni list međutim na zemljišniku su napravili pogrešku,susjed je bio upisan kao vlasnik čestice 279/1 a naše nisu uopće postojale,igrom slučaja došlo je do nekakvog usklađivanja pa su naše pod brojevima 279/7 i 279/8 upisane isto kao susjedovo vlasništvo. U zk-u su nam objasnili da su oni to napravili jer se pretpostavilo da su ove naše nastale cijepanjem ove 279/1. Mi imamo ugovor iz 1958 u kojem su navedene te čestice i navedeno je kome su dodijeljene ali nam u zk-u tvrde da oni to ne mogu ispraviti već da trebamo sa ovim susjedima napraviti darovni ugovor za te čestice ili podignuti tužbu. Nije problem sa susjedima,ljudi su razumni ali na tu darovanu zemlju nama bi bio porez 15000 kuna!! Išli smo se savjetovati i u poreznu,draga gospođa koja tamo radi nam je navela isti takav primjer i rekla da se to može i mora riješiti tako da zemljišnik ispravi uknjižbu i savjetovala nam je da napravimo nekakvu službenu pritužbu i uputimo je glavnoj u zemljišniku i na trgovački sud. Zanima me što i kako to treba napisati i dal itko ima iskustva dal se to može riješiti na taj način?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,ako nema spora sa uknjizenim vlasnicima,vi to mozete rijesiti u pojedinacnom ispravnom postupku,znaci bez ikakvog darovanja i tuzbi..

Postupak se pokrece prijedlogom sudu,kao dokaze prilozicete ugovor i izvadak iz katastra koji dokazuje zakoniti posjed.

Slijedom vasih navoda,sasvim je izvjesno da bi uspjesno uskladili katastarsko i zemljisno knjizno stanje nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija