Jump to content

trebam odgovore


Anđeo1990

Preporučene objave

evo ovako frendica mi ima jedan problem vezan je za skrbništvo,ima kćerku od 4 godine otac djeteta nije plaćao alimentaciju 4 godine,a ona je sada u financijskoj stisci do početka sezone kada će naći posao,zatražila je alimentaciju a taj tip je hladno joj rekao da će zatražiti skrbništvo nad djetetom,tko ima u ovom slučaju više prava i kako se može pomoći mi frendici (iz Istre je frendica),gdje da se obrati i što sve može dobiti kao pomoć da otac ne dobije skrbništvo???hvala vam unaprijed na pomoći

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može se obratiti odvetničkoj komori i zbog financijskih problema zatražiti besplatnog odvjetnika,što ima pravo i tražiti uzdržavanje djeteta....ako ima sve potrebne uvjete za život djeteta(stan,kuća,u dobrom stanju,vrtić ili povjerljivu punoljetnu osobu kao što je djed, baka...nema se šta brinuti)osim toga to je samo strašenje sa njegove strane jer vjeruj mi njemu mala ne treba....sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

mislim da je izjava bivšeg da će tražiti skrbništvo čisto plašenje vaše frendice.....ne znam točno kakvi su odnosi oca i kćerke ni dali je već određena alimentacija kod rastave zato pogledajte već objavljene teme i svakako se obratiti nadležnom centru za socijalnu skrb

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neka ona tuži za uzdržavanje, čisto sumnjam da će gospodin tražiti skrbništvo. Gotovo 100% da je to metoda zastrašivanja.

...vrlo česta, kad se spomene uzdržavanje. Kasnije (i tijekom postupka ako do njega dođe i nakon) se lako primjeti koliko je doista voljan se baviti djetetom (i nerjetko u skladu s prethodnim angažmanom).

 

(...) tko ima u ovom slučaju više prava (...)

"Više" ili "manje" prava ne postoji.

*Dijete ima pravo biti uzdržavano od svojih roditelja (pravo djeteta, ne u ovom slučaju njegove majke u odnosu na djetetovog oca).

*Odluka suda o povjeravanju djeteta na zajednički život nije uklesana u kamenu za vijeke vjekova, ali svaka (pa i neka buduća, drukčija) mora biti na korist i dobrobit djeteta.

*Pravo roditeljske skrbi imaju oboje roditelja, ne samo onaj s kojim dijete živi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija