Jump to content

Upisivanje u vlasništvo! HITNO!!!


Jozo&Jozo

Preporučene objave

Poštovani,

pokojni otac je kupio zemljište na moru, ali ga nikada nije preveo u gruntovnici na sebe tako da ni na ostavinskoj raspravi nismo mogli navesti to zemljište(postoji kupoprodajni ugovor)! Zanima me što mi je sada činiti, tj. kako sada upisati mamu kao vlasnicu jer bih ga prepisali na nju i započeli s legalizacijom kuće koja je izgrađena na tom zemljištu???

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je nekretnina u zemljisnim knjigama jos uvijek upisana na ime prodavca,onda podnesite prijedlog za upis prava vlasnistva.

S tim ako u rjesenju o nasljedjivanju uz vasu majku postoji jos nasljednika,onda bi svi trebali biti upisani na nekretnini koja je predmet kupoprodaje,a ne samo majka.

 

Jel možete biti malo konkretniji? Da li se može poslati poštom taj prijedlog za upis prava vlasništva ili se mora osobno ići? Da li ga sami pišemo ili postoji obrazac? Što je potrebno od papira priložiti uz prijedlog? Zemljište se nalazi na moru, a mi smo iz Slavonije pa ako ne moramo ići tamo osobno bilo bi nam lakše, ali ako se mora nije problem! Gdje točno moramo ići? Gruntovnica? U rješenju o nasljeđivanju uz mamu smo još nas dvoje djece, ali smo sve ostavili mami i sada smo za to da zemljište ide također na mamu!

Hvala Vam na brzom odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani Jozo,

osobe koje su temeljem rjesenja o nasljedjivanju utvrdjene kao nasljednici ostavitelja su njegovi sveopci pravni sljednici,sto u vasem konkretnom slucaju znaci da ste vi kao pravni sljednici kupca ovlasteni da ishodite upis prava vlasnistva.

Prijedlog mozete napisati ili na obrazac,uz prijedlog priloziti

1. Ugovor o kupoprodaji(temelj upisa)

2. Dokaz o državljanstvu stjecatelja (kopija domovnice, osobne iskaznice, putovnice,OIB)

3. Pristojba od 250,00 kuna (uplatnica)

u vasem slucaju prilozite i ovjerenu presliku rjesenja o nasljedjivanju koje dokazuje da ste pravni sljednici kupca.

Prijedlog s prilozima mozete uputiti putem poste,(preporuceno s povratnicom)na adresu Opcinskog suda odnosno zemljisno knjiznog ureda,u mjestu gdje se nekretnina nalazi,ili da to uradite osobno.

Ako se niste susretali sa ovakvim i slicnim stvarima,nebi bilo od goreg da vam to sastavi strucnija osoba jer bi u slucaju omaske z.k.ured odbio prijedlog za upis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija