Jump to content

Tužba u Istanbulu


Shmrc

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Trebam pomoć vezano za pokretanje tužbe proti poslovnog subjekta u Turskoj. Taj poslovni subjekt je bio naš principal sa kojim smo potpisali ugovor o ekskluzivnoj distribuciji na području RH (tvrtka je velika, izvoznik u 118 zemalja)

 

Ukratko ću samo spomenuti neke o odredbi ugovora koje su prekršili:

 

 

 

- Paralelno sa nama su potpisali ugovor o distribuciji sa još dvije firme na području Hrvatske te su nam na taj način onemogučili fer tržišnu utakmicu, zbog toga smo izgubili ugovor o distribuciji sa Kauflandom, Kozmom i sustavom Velpro. (ugovorno smo još uvijek mi ekskluzivni zastupnici)

- Nisu ispoštovali ranije dogovorenu participaciju u troškovima marketinga distribucije kroz lanac Kaufland

- Aktivirali su bankovnu garanciju na duplo veći iznos od stvarnog duga

 

Ovo su samo bitnije točke kršenja ugovora, no ne želim previše ulaziti u detalje po ostalim točkama, već samo okvirno napisati o čemu se radi.

 

U ugovoru stoji da je za sve sporove nadležan sud u Istanbulu.

 

Molim informaciju da li postoji koja služba za pomoć našim pravnim subjektima pri međunarodnim sporovima, a ukoliko ne postoji, molim neku pametnu jer neznam više što da napravim.

 

Puno sam novaca uložio, osobno se zadužio, a njihovim ponašanjem sve to je propalo, kao i moj ugled kod gore navedenih partnera.

 

Hrvatsko veleposlanstvo u TUrskoj nema pravnu sslužbu pa će mi poslati popis odvjetnika s kojima su radili pa ću probati dogovoriti plaćanje na postotak od eventualno dobivenog iznosa.

 

 

Pritisnuo sam tvrtku putem turskog poslovnog veleposlanika, veleposlanstva turske pri RH, turskog poslovnog kluba u rh i hrvatskog veleposlanstva tamo dole, rekli su da će podmiriti troškove, no već se ne javljaju 3 tjedna.

 

Molim pomoć!

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija