Jump to content

pogrešna adresa u prijedlogu za ovrhu a rješenje doneseno


anonimno

Preporučene objave

dobio sam rješenje o ovrsi za neplaćene HT račune za rješenje iz 2001. g. dostavljeno tek 19.06.2006. naime ovrhovoditelj je još 2001. u prijedlogu naznačio pogrešenu adresu iako je ugovor zaključen (o korištenju mobilnih usluga) na adresu, točnu adresu na koju su mi pristizali i utuženi računi. dakle bio je saznanja o točnoj adresi obzirom da mi je i račune slao na točnu adresu. i tako miti takav prijedlog za ovrhu sud nije 5 god mogao dostaviti rješenje o ovrsi greškom ovrhovoditelja. zanima me, da li je taksativno navedeno u zakonu što prijedlog za O MORA sadržavati ? Te da li je sud bio u obvezi odbaciti prijedlog za ovrhu? Naime, očito sud nije pozvao HT na ispravak prijedloga za ovrhu jer da jest dobio bih rješenje o ovrsi sa točnom adresom. Što mogu istaknuti u prigovoru da bi se takvo rješenje odbacilo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovru i dobroj procjeni, naime danas sam bio na sudu i provjerio prva dostava bila je 4. 1. 2oo2. na pogresnu adresu, dostava NEPOZNAT,iako je ugovor s HT sklopljen na tocnu adresu prebivalista i racuni su stizali na istu, ovrhovoditelj je u ovrsi upisao adresu s osobne iskaznice, iako sam uredno odjavljen 96. s te adrese, dakle ovrsno rjesenje je na sudu mirovalo 4 g. da bi ovrhovoditelj 7. 6. o. g. dostavio tocnu adresu, a sljedom navedenog meni je rjesenje uruceno 19. 6. o. g........Molim za odgovor, dali ima smisla i kolike su mi sanse za prigovor, naime imam namjeru platit racun i kamatu navedenu u njihovom prijedlogu za ovrhu, a za razdoblje od 4 god. bi ulozio prigovor, zbog propusta ovrhovoditelja ' tj. pogresno naedene adrese......Hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tipa ja sam onaj "prvi" s dobrom procjenom.

 

Šanse za prigovor su ti nikakve ako ideš s tim argumentima na prigovor, al ako te argumente upotrijebiš u prijedlogu za izvanskudsko namirenje ovrhovoditelja ili ako to predložiš u sudskoj nagodbi, vjerujem da će on na to pristati. Naime kamata ide do ispunjenja duga, ne vjerujem da će sud ovo uvažiti. Samo tada će ti i troškovi biti veći (parnica, punomoćnik....) tako da je pitanje koliko je to isplativo.

 

Probaj predložiti to ovrhovoditelju direktno, to je varijanta bez dodatnih troškova.

 

Pozdrav, rubens.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija