Jump to content

Zastara pričuva i odgovornost upravitelja


Senco48

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za pomoć !

U kratko, jedan od suvlasnika stambene zgrade ne plaća zajedničke pričuve kroz dulje razdoblje. Upravitelj pokreće protiv istog ovršne prijedloge, ali uvijek sa zakašnjenjem tako da taj suvlasnik sa uspjehom istiće u prigovoru na ovršni prijedlog okolnost nastupa zastare potraživanja prema njemu, te do prisline naplate ne dolazi. Tako da je do danas u zastaru otišlo već oko 50.000,00 kn ( više nenaplativo !).Smatram da padanje ovih dugovanja u zastaru odgovornost snosi izabrani uprevitelj zgrade.

E sad Vas molim za savjet na koji naćin da ostali suvlasnici postave zahtjev prema upravitelju za naknadu nastale štete. Ako je to tužba, o kojoj vrsti tužbe se radi i da li istu trebaju podnjeti svi suvlasnici ili je dovoljan i jedan.

Da li postoji neka zakonska odredba po kojoj je upravitelj dužan nadoknaditi štetu ostalim suvlasnicima bez da sa upravitelj utuži.

U naprijed zahvaljujem !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru Matrix76

Da li bi bili ljubazni pa da me uputite na Zakon kojim je ovo pitanje regulirano. Da li se zastara takvog potraživanja određuje prema Zakonu o obveznim odnosima i iznosi tri godine od saznanja da je dug pao u zastaru ili od prvomočnog sudskog rješenja u kojem je zastara sudski utvrđena ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija