Jump to content

ovrha na nekretnini hitno hitno hitno


oldMickey

Preporučene objave

kako imamo kratak rok za podnošenje prigovora na ovrhu molim hitni odgovor i pomoć, radi se o slijedećem ovrhovoditelj pokreće protiv mene ovršni postupak na nekretnini(stanu) koji sam prodao još davne 1996.godine, jednoj obitelji. u međuvremenu su majka i otac umrli i ostavljen je stan njihovom sinu 70% nakon smrti majke,a nakon smrti oca nije još provedena ostavina. problem je taj što sam ja još uvijek upisan u zemljišnim knjigama kao vlasnik tog stana, iako je on stvarno u posjedu drugih već 17 godina. kako i na koji način napisati prigovor na provođenje ovrhe, da li prigovor treće osobe stvarnog vlasnika pomaže i kako od suda dobiti prekid i obustavu ovrhe. novi vlasnici nisu upisali svoje vlasništvo zbog izuzetno loše financijske situacije.

kako da zaštitim novog vlasnika da se ne dogodi nešto što nema veze sa mozgom,a što je možda moguće u Lijepoj našoj.

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

uz duzno postovanje,u vasem slucaju nema nikakvih nejasnoca.Pravno gledajuci vi ste jos vlasnik nekretnine,i za ovrhovoditelja je mjerodavan izvadak iz zemljisnih knjiga.

Zemljisne knjige uzivaju povjerenje i sve sto je u njih upisano se smatra istinito i tocno.

Moj vam je savjet,(pod pretpostavkom da ovrhovoditelj nije upisao zabiljezbu na nekretninu,)vec sutra da kupac preda prijedlog za upis prava vlasnistva,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

problem je taj što sam ja još uvijek upisan u zemljišnim knjigama kao vlasnik tog stana, iako je on stvarno u posjedu drugih već 17 godina. kako i na koji način napisati prigovor na provođenje ovrhe, da li prigovor treće osobe stvarnog vlasnika pomaže i kako od suda dobiti prekid i obustavu ovrhe. novi vlasnici nisu upisali svoje vlasništvo zbog izuzetno loše financijske situacije.

 

Čitam i ne vjerujem.

Ne vjerujem da je netko toliko neodgovoran da u 17 godina nije bio u stanju upisati svoje vlasništvo. Loša financijska situacija nije nikakvo opravdanje u ovom slučaju.

Da li uopće postoji kupoprodajni ugovor? Da li je novi vlasnik napravio poreznu prijavu za kupljenu nekretninu i platio porez? Da li je svjestan da ima zakonski rok u kojem je to trebao sve obaviti, ukoliko nije i za to može očekivati kaznu.

U svakom slučaju nekako mi se ovdje čini da se radi o usmenoj prodaji, kupac vama novac, a vi njemu stan bez ikakvih papira? Ili sam u krivu?

 

 

kako da zaštitim novog vlasnika da se ne dogodi nešto što nema veze sa mozgom,a što je možda moguće u Lijepoj našoj.

hvala unaprijed

 

O tome ste trebali ranije razmišljati i vi i kupac. Što bi bilo da vam se nešto slučajno dogodilo, kako bi taj kupac dokazao da je to njegov stan? Tko bi ga naslijedio?

 

Kako taj kupac plaća struju, vodu, komunalije... ako je stan na vas onda je i to sve na vas. Što da prestane plaćati?

 

Koliko problema. Ovo mi je donekle razumljivo jedino ukoliko se radi o bliskom članu obitelji.

 

Sada vam preostaje napraviti samo kako je kolega Matrix76 napisao i nadati se da će kupac imati sreće i uspjeti upisati vlasništvo.

 

Puno toga neštima u lijepoj našoj, ali ovo je morate priznati isključivo nemar kupca i veliki propust vas kao prodavatelja.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vidim svoju odgovornost u ovom ,moram reći, problemu. Stan je prodan trećoj osobi, ne bliskom članu obitelji, postoji ovjereni kupoprodajni ugovor o prodaji stana i plačen je porez za stan. Bez uvrede, ne vidim nikako svoju odgovornost u ovome problemu, jer ja sam puno puta govorio i upozoravao kupca da prebaci vlasništvo na svoje ime. Kupac redovito plaća sve režije-komunalije jer je kupoprodajnim ugovor to sve prebacio na sebe.

Znam da je situacija t e š k a i zato najljepše molim, ako se kakvim savjetom oko pisanja žalbe na ovrhu, može kupcu pomoći, bio bi vam zahvalan. Pametovanja ostavimo za neka bolja vremena.

Trebam pravnu pomoć kao što rekoh jer je i zabilježba napravljena.

Znam da će mu trebati sreće i unaprijed hvala na pomoći i razumijevanju,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nista loshe vam nije mislio korisnik"mzopq",jer vi i niste napisali sve cinjenice u prvoj objavi.

Dakako da je kupac napravio propust jer je imao sve uvjete da upise svoje pravo vlasnistva,naravno on to moze i sad uraditi ali mora trpiti ovrhu.

Kupac moze uloziti prigovor kao treca zainteresirana strana u postupku ovrhe ali vjerujte da su sanse za njegov uspjeh vrlo male ili nikakve.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Matrix, nisam želio biti bezobrazan, samo tražim način da ako mogu probam pomoći čovjeku.

 

Primjećujem da se razumijete u pravo pa me zanima - Nakon koliko godina od završetka sudskog spora je moguće aktivirati ovrhu, jer se to spominje u ovršnom zakonu, samo nisam vidio nakon koliko godina. Hvala svima na savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija