Jump to content

Založni dužnik


anonimno

Preporučene objave

Molim pomoć!

Postoji li neki način da se prekine sljedeći zatvoreni krug? Prodavatelj stana ne želi potpisivati ništa na ugovoru o kreditu koji diže kupac. Smatra da je kupoprodajni ugovor sve što treba potpisati, a u banci traže da prije isplate novca stave hipoteku na nekretninu. Dozvolu za to, naravno, može dati jedino vlasnik stana. Znam puno slučajeva kad su privatni prodavatelji išli javnom bilježniku i potpisivali dozvole da se upiše hipoteka prije isplate novca. No, u mom slučaju prodavatelj je Grad, čiji predstavnik (gradonačelnik) ne želi potpisivati ništa. U kupoprodajnom ugovoru stoji će će Grad izdati potvrdu potrebnu za gruntovnicu, to jest prijenos vlasništva, onog trenutka kada novci budu uplaćeni na račun Grada. Postoji li neki način da vuk bide sit, a koza cijela? Napominjem da je hipoteka nad tim stanom jedini instrument osiguranja kojim raspolažem (to jest ne raspolažem)?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hmm, raspitala sam se kod nekoliko banaka i sve imaju istu proceduru: prvo hipoteka, onda lova.

 

Svjesna sam da prodavatelj nema obavezu dati dozvolu za upis hipoteke, samo sam pitala postoji li neka forma ugovora, možda aneksa kupoprodajnog ugovora ili neka stavka u ugovoru u kreditu koja bi to riješila? Trenutačno sam zapela između tvrdih stavova Grada i banke, ni jedan ne popušta.

 

Ima li netko iskustva? Znači li pravno da je Grad meni jamac za kredit ukoliko dozvoli upis založnog prava tih 24 sata od potpisivanja ugovora o kreditu do uplate novca na račun Grada? što može poći po zlu u tih 24 sata? Da ja pokupim lovu od kredita i zbrišem na Bahame?

 

Kako ljudi uopće kupuju stanove na kredit? Nemaju baš svi rezervne nekretnine koje mogu založiti dok pravno ne postanu vlasnici novog stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija