Jump to content

Obvezno autoosiguranje i bonus nakon isteka tri godine


screaminbug

Preporučene objave

Pozdrav svima.

 

Prije svega isprika ako sam promašio podforum.

 

Poznato mi je da se bonus obveznog auto osiguranja može prenijeti na drugu policu pod uvjetom da se automobil na kojeg se veže originalna polica odjavi i da se to može učiniti tri godine nakon isteka police (ili prijevremenog prekida).

 

Nigdje nisam našao informaciju što se s bonusom događa nakon tri godine. Poništava li se u potpunosti i nije ga uopće više moguće iskoristiti?

 

Kokretno, na mom je automobilu u prometnoj nezgodi načinjena totalna šteta (ne mojom krivicom). Olupinu je preuzela osiguravateljska kuća u zamjenu za isplatu tržišne vrijednosti automobila i automobil je odjavljen. Polica osiguranja (s bonusom 50%) istekla je u siječnju 2010.

 

Od tada nisam posjedovao niti registrirao automobil.

 

Zanima me, u slučaju kupnje novog automobila, postoji li ikakva mogućnost da se na temelju prethodnog bonusa ostvari (bilo kakav) bonus na novoj polici ili moram sve ispočetka, od 100%.

 

Hvala unaprijed na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...
Sve ispočetka.

 

Da ste prošle godine kupili neki autić, platili policu (od oko 900 kuna) i odmah sutradan zatražili novac natrag (dobili bi oko 750 kuna) produžili bi rok bonusa za nove 3 godine.

 

Mene zanima nešto vezano uz sličnu situaciju, imao sam policu s 50% bonusa do sudara (nakon kojeg su mi smanjili bonus na 35%) 2011.g. Ove godine za novi auto mi tvrde da ne mogu ostvariti bonus ukoliko ne predočim dokument o prodaji ili odjavi vozila iz 2011.g., koji nisam zadržao jer mi je cijela situacija s razbijenim autom itd bila premučna. Ne shvaćam gdje bih sad mogao njima dokazati da je to vozilo naravno prodano/odjavljeno, uostalom, ukoliko im se nisam javljao zadnje 2 godine, dakle nisam ostvarivao nikakve bonuse i po meni je situacija tu jasna. Uglavnom ne znam kako da postupim ili sakupim potrebnu dokumentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija