Jump to content

konvencija- imovina djece


zmodri11

Preporučene objave

Svima je poznato da imovinu malodobne djece (naslijeđenu ili darovanu) štiti obiteljski zakon i navodno konvencija ali u praksi nije tako. Ne shvačam uopče zašto se sudovi uopče upuštaju u rasprave o njihovoj imovini (procjene , vještačenja itd), zašto se ni centri za soc. rad ne odazovu na poziv suda kada se raspravlja o njihovoj imovini. Nisu li ti centri odgovorni kao i roditelj sačuvati njihovu imovinu? U ovoj državi mi se čini da se zakoni ne poštuju i da se netko pokušava okoristiti njihovom imovinom koju su naslijedili od pok. majke, a njih izgurati na ulicu. Bezuspješni su pozivi centru od strane oca da se sačuva imovina djece, bezuspješno se na ročištu pozivam na konvenciju , bezuspješno se obračam na druge adrese. Ne znam kakav če kraj priče biti ali uopče mi ne zvuči dobro, a i da bude gdje je tu ekonomičnost postupka i što sve moja djeca moraju trpiti da im mogu plačati odvjetnika? Odvjetnik mi je odličan i ne sumnja da če uspješno zaštititi njihovu imovinu

ali čemu sva ta ročišta i dr? Zašto sudovi ne poštuju konvenciju ako smo njeni potpisnici?

Kome se obratit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste nezadovoljni radom raspravnog suca/sutkinje, za vrijeme trajanja postupka prema Zakonu o sudovima možete se predstavkom obratiti Ministarstvu pravosuđa, pritužujući se na dugotrajnost postupka, nepoštivanje preuzetih konvencija i sl. Ovo vrijedi samo dok postupak traje, onog trena kad sud donese odluku, nadležan je sud višeg stupnja.

Da li ste uputili dopis sudu u kojem od njega tražite primjenu Konvencije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija