Jump to content

Ne stizanje odgovora na žalbu


Hrvoje Milkovic

Preporučene objave

Dobar dan.

Napravio sam kaznu za alkohol za volanom, a napuhao 1.19 promila. Kazna je u iznosu od 3000kn + 500 troškovi te zabrana upravljanja B kategorijom vozila 9 mjesec. Na mjestu prekršaja sam podpisao jer sam kriv te nema smisla negirati krivnju. Dva dana nakon toga sam pisao žalbu na visinu kazne pošto sam student i molio da mi smanje aplidirao na novčano stanje jer živim samo s mamom.

 

E sad onaj dio koji me zanima. Prekršaj se dogodio 4 dana prije nove godine. Dva dana prije nove godine sam určio žalbu u MUP-u u Čakovcu kako mi je bilo rečeno u postaji. Do danas mi nije stiglo nikakvo rješenje moje žalbe, evo već je kraj 4-tog mjeseca tu. Zanima me dali je to normalno? Kad mogu očekivati odgovor? Di se o tome mogu informirati? Koji im je zakonski rok za odgovor na moju žalbu? Te dali žalba odgađa provedbu kazne?

 

Jednostavno želim znati na čemu sam. Do sad nisam ništa platio.

 

Unaprijed hvala za pomoć i informacije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rokovi u prekršajnom zakonu govore drugačije, a svaka odredba Prekršajnog zakona je jača od Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Sat ili dan kad su dostava ili priopćenje obavljeni, odnosno u koji pada događaj od kada treba računati trajanje roka ne uračunava se u rok, već se za početak roka uzima prvi sljedeći sat odnosno dan.

 

Sud ne primjenjuje onaj prvi dan kao važeći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija