Jump to content

Manjinski dio nekretnine kako do vlasništva cijele


boba7

Preporučene objave

Radi se o o urušenom prizemnom objektu cca 30m površine, starom 80 godina. Nalazi se u povijesnoj jezgri velikog primorskog grada. Rješenjem o naslijeđivanju iz 2001. dobijam 1/8 idealnog dijela, ima još desetak drugih vlasnika. Sud još to nije uknjižio meni, dok nekima jest. Objekt deseteljećima nitko ne obilazi i stvarno se urušio. Sada sam dobio ponudu za posao u tom gradu i mislim kako da jeftino dobijem tu ruševinu i sagradim prizemlje i kat što bi mi riješilo stambeno pitanje. Dogovor sa većinom rodbine/suvlasnika ne dolazi u obzir po iskustvu sa stvarima od prije. Da li je moguće ići sa razvrgnućem suvlasništva i prodajom ali kako da ja budem kupac i to za jeftino (jer je stvarno bezvrijedno u ovom stanju). Bojim se da nekom drugom od rodbine ne dam ideju pa da se stvar zakomplicira. Da li mogu iskazati prema sudu da baš ja jedini želim riješiti da objekt ne predstavlja opasnost za ljude i da molim da baš meni dozvoli da otkupim od drugih suvlasnika?

 

Bio bih zahvalan na odgovoru jer se radi o rješavanju stambenog pitanja.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se zbog kašnjenja, bio sam na putu. Hvala na odgovoru.

Kao vlasnici registrirano je nas desetak, a još neki i nisu uknjižili svoje dijelove dobijene ostavinama u zadnjih 10 godina.

Ne znam gdje provjeriti tko je posjednik, u objektu sama živi jedna osoba više desetljeća, a ona je kao vlasnik registrirana u najmanjem dijelu.

 

Ako krenem otkupljivati od ostalih suvlasnika npr., i uspijem otkupiti dio a dio ne, postoji li nekakav postotak vlasništva nakon kojeg mogu adaptirati objekt ili prisilno otkupiti od drugih? Znam za onih 9/10, ali da li se može bilo što učiniti i sa manjim omjerom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija