Jump to content

Prometna -molim Vas savjet


anamileusnic

Preporučene objave

Poštovani, unaprijed se zahvaljujem na utrošenom vremenu i molim Vas za pravni savjet.Slučaj je sljedeći, radi se o prometnoj nezgodi. Naime sudionica u prometu mi je odluzela prednost, što piše u Euroherc izvješću. Policiju nismo zvali jer je dotična inzistirala na tome, s obzirom da je novi vozač i boji se sankcija. Obzirom da je priznala krivnju u izvješću smatrala sam da će to biti dovoljno. Međutim realna šteta je oko 14000 kuna, prema informacijama Tomić & co. Euroherc priznaje svega 30% tog iznosa..Pokušala sam kontaktirati dotičnu i objasniti situaciju,ali ona tvrdi da nije u financijskoj mogućnosti podniriti štetu. Moje pitanje je sljedeće: dali mogu tužiti dotičnu sa nadom u pozitivan ishod? I dali u tom slučaju vrijedi procjena euroherca ili može biti i neki drugi ovlašteni procjenitelj? Dali mogu,i dali uopće ima smisla, prijaviti policiji naknadno da snosi sankcije, kad ja moram pronaći novac za štetu koju nisam napravila..Obzirom da je u izvješću potpisala da je oduzela prednost. I obzirom da je auto bio kod 3 procjenitelja, i nisu se svi složili oko istog iznosa, niti povoljnijeg za mene. Svatko od nas može reći da nema financijske mogućnosti i bježati od odgovornosti.Ja imam kredit za auto (i to ne za novi, ali su svejedno dijelovi skupi) i nisam u mogućnosti plaćati tuđe greške.

Nadam se da mi možete pomoći savjetom, bila bih Vam jako zahvalna.

S potovanjem, Ana M.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem čl. 12. (ako se dobro sjećam) Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, zakon pruža mogućnost izravno tužiti osiguravatelja. Dakle, tužiti Euroherc. Štetnicu možete predložiti za svjedoka, po potrebi, ako bude sporno oduzimanje prednosti. Vjerojatno će biti predloženo vještačenje radi procjene štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija