Jump to content

naslijeđena roditeljska kuća u suvlasništvu s bratom


giordanagiorno

Preporučene objave

prije 19 godina nam je umrla majka i najstariji brat (otac davno prije). brat, ja i kćeri pokojnog brata naslijeđujemo kuću. na ostavinskoj raspravi su sve stvari u kući pisane na moje ime. brat i ja smo isplatili nećakinje, tako da smo suvlasnici kuće pola/pola. u početku nismo htjeli prodaju, no kako se kuća ne održava, godine prolaze, shvaćam da bi konačno bilo bolje prodati kuću, tim više što sam u financijskim problemima. živim u zagrebu,brat živi u svojoj kući koja je sagrađena na okućnici roditeljske kuće (majka mu je darovnim ugovorom darovala taj dio okućnice).zadnjih par godina pokušavam postići neki dogovor vezano uz to da nasljedstvo nekako riješimo, ali brat i njegova supruga olako prelaze preko toga. Ukoliko ne uspijem doći do dogovora (da ja budem isplaćena, jer smatram da njima i nije u interesu prodaja - ako ništa drugo nemaju susjeda, imaju veću okućnicu, koriste se dvorištem, vrtom), a nisam sigurna kad bi moglo doći do prodaje, mogu li tražiti raskid suvlasnišva i kako se stvari s raskidom suvlasništva razvijaju. osim toga (to bi bilo pitanje br.2), kako brat i njegova supruga, bez da mene išta pitaju "otuđuju" stvari iz roditeljske kuće, koje su po ostavinskoj raspravi pripale meni, imam li tu pravo na neku naknadu? brat i šogororica su izgleda uzeli zdravo za gotovo da oni nastavljaju koristiti ono što im treba, kuća se kao ne može prodati (nema potražnje), a ja po tome ostajem bez ičega ( a čak sam nećakinje isplatila-podigla kredit za to).

molim vas odgovor, puno bi mi pomogli. hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vi to ozbiljno? prijava krađe ili, recimo otuđenja stvari iz kuće. budući da se radi o legalisu odgovori bi trebali biti krajnje ozbiljni i mjerodavni. nikakav odgovor nitko nije dao o raskidu suvlasništva ili što mi je činiti kako bih nakon toliko godina došla do nekih fin. sredstava od roditeljske kuće? zapravo sam izigrana.

hvala na dodatnim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukrao,otudjio,...znaci da je pribavljena protupravna imovinska korist,..sta uraditi,nego prijaviti policiji kazneno djelo.

Po pitanju podjele suvlasnistva,ukucajte u trazilicu foruma pojam "razvrgnuce suvlasnistva",nakon cega ce vam se pojaviti toliko tema,da ce vam dosaditi sve procitati.

 

Matrix76, puno hvala na odgovoru. Moja isprika što odmah nisam zahvalila, bila sam u nekoj strci. Nadam se da ispriku prihvaćate. Ugodan Vam dan!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija