Jump to content

smetanje posjeda


ivanova

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Susjed godinama prelazi preko mog dvorišta do svog iako dio njegovog dvorišta završava na javom putu. Pokušali smo se dogovoriti, međutim, od toga ništa. Zatvorila sam im prolaz i tužili su me za smetanje suposjeda.

 

Imam lli ikakve šanse dobiti tu tužbu? Ide li mi u prilog to da oni nisu vlasnici tog dvorišta, naime na gruntovnom listu imaju upisano 15-tak suvlasnika. Mogu li tražiti naknadu zbog umanjivanja cijene moje nekretnine? Ako mogu, na koji način i u kojem trenutku? Odmah u odgovoru na tužbu ili kasnije?:moli:

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

Da li su oni uknjiženi kao suvlasnici il da li su registrirani kao posjednici ? Postoji mogućnost da su registrirani u katastru kao posjednici ili da imaju uknjiženo pravo služnosti .

Vi trebate odgovor na tužbu dati u roku od 8 dana .Odgovor Vam treba sastaviti odvjetnik .

Ako Vaš susjed ima uknjiženo pravo služnosti ,Vi možete podnijeti zahtjev da mu se ukine to pravo obzirom da ima mogućnost pristupa svojoj nekretnini s javnog puta.

Ako koristi Vaš posjed i vlasništvo Vi imate pravo tražiti naknadu do pet godina unatrag

U odgovoru na tužbu Vi možete osporavati tužbeni zahtjev jasno ako imate čvrste dokaze svjedoke ,i dokumente kojim možete pobiti ,ako toga svega nemate uspjeh u parnici je vrlo upitan .

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

Da li su oni uknjiženi kao suvlasnici il da li su registrirani kao posjednici ? Postoji mogućnost da su registrirani u katastru kao posjednici ili da imaju uknjiženo pravo služnosti .

 

Moja parcela je čista. Ja sam jedini vlasnik, nema upisanih nikakvih tereta, ali pretpostavljam da su oni dosjelošću stekli pravo služnosti. (prolaze preko 20 g.)

 

 

 

Ako koristi Vaš posjed i vlasništvo Vi imate pravo tražiti naknadu do pet godina unatrag.

 

Možete li mi navedenu tvrdnju podkrijepiti zakonom? Ovo mi je možda jedina šansa da odustanu od prava služnosti i koriste iskljućivo svoj put.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani

 

Stanujem u stanu u obiteljskoj kući koja je bespravno izgrađena i gdje su imovinsko pravni odnosi nesređeni. Taj stan koji je u prizemlju sam nadogradila.Sada moj brat na taraci te nadogradnje bez mog znanja parcijalno i po svom nekom nahođenju stavlja pločice na način da će se prilikom prve kiše tu stvoriti bazen zbog čega će u stanu nastati šteta. Napominjem da mi je istu takvu umotvorinu napravio ispred ulaznih vrata tako prilikom kiše mogu plivati do njih.

Zvala sam policiju, bila na građevinskoj inspekciji, međutim kažu da mi ne mogu pomoći.

Je li stvarno on može radit što hoće i nitko mu ne može ništa.

Molim savjet mogu li išta poduzeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Postovani, imala bi pravno pitanje.

 

Zivim u kuci koja je u pola vlasnistva mene i mog supruga. Ona se nalazi na zemlji koju smo prije 12 godina dobili od suprugovih roditelja(oni zive u kuci pored nase), te smo se uknjizili (nazalost) samo u katastralnom uredu i imamo posjedovni list da smo vlasnici te cestice. U gruntovnoj nikada nismo rijesili papire. Suprugovi nikada nisu odzavali nasu polovinu niti se petljali u nas dio zemlje do sada.

 

Sada smo suprug i ja u tijeku brakorazvoda te je suprug izselio krajem sijecnja iz kuce, a ja sam ostala u kuci s djecom. Suprugovi roditelji ne kontaktiraju ni samnom, niti sa unucima.

U zadnje vrijeme se svekar i svekrva sve vise ponasaju kao da je taj posjed i kuca njihova, te su poceli kositi, jos uvijek moje i suprugovo dvoriste, bez mog pristanka. Poceli su se uplitati u to i ako meni moj otac dodje prozor popravit jer ga je dijete razbilo, te ulaze u moj teren bez pitanja i tjeraju moje roditelje s iste zemlje. I danas su opet kosili kad sam otisla na posao.

Smiju li to oni? Imaju li oni pravo ponasati se kao da je to njihovo? Sto mogu poduzeti po tom pitanju? Imam li kakovih prava..

 

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija