Jump to content

policijski službenik


anton887

Preporučene objave

poštovani,molim za odgovor. Uskoro je rasprava pred Prekr. sudom te se poziva pol.službenik zbog djela koje sam počinio. Radi se o tome da li startni pištolj spada u C kateg. oružja, te se poziva policajac koji mi ga je oduzeo tom prigodom. Zanima me ima li taj policajac ovlast na raspravi davati iskaz o tome da li predmetni plašljivac starter spada pod koju kategoriju oružja ili Sud treba zvati posebnog vještaka za tu okolmnost, npr. policajca oružara ili sl. Zahvaljuejm

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me ima li taj policajac ovlast na raspravi davati iskaz o tome da li predmetni plašljivac starter spada pod koju kategoriju oružja ili Sud treba zvati posebnog vještaka za tu okolmnost, npr. policajca oružara ili sl. Zahvaljuejm
Oružje za signalizaciju nije navedeno u popisu oružja kategorije C, a po objašnjenjima u čl.5 nije plinsko oružje jer ne raspršuju neškodljive nadražljive tvari za onesposobljavanje pojedinca.

Pitat će ga na okolnosti kako je znao da ga imaš kod sebe i postupak oduzimanja.

Javi šta sud misli o plašljivcu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala svima na odgovoru. I ja sam polazim od pretpostavke da startni pištolj ne ulazi ni u jednu od kategorija oružja. Međutim, naglasak moga pitanja odnosio se na okolnost da li Sud smije uvažiti mišljenje policajca da pištolj spada ili ne spada u C kategoriju ili na to mogu izjaviti prigovor da isti nema ovlasti za vještačenje o temi, već da je sud dužan pozvati pravog vještaka s obzirom da se saslušava policajac koji ga je i oduzeo? Molim za odgovor i unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li će sud uopće tražit mišljenje policajca o kategoriji pištolja ne zna nitko jer ne znamo što piše u optužnici (točno).Ako uvaži njegovo mišljenje postoji žalba višem sudu.Na ročištu imate pravo objasnit i sucu i policajcu da startni pištolj nije taksativno naznačen u kategoriji c oružja niti po opisu plinskog oružja spada u isto.Neće sigurno zvat vještaka za oružje jer je prekršaj bezazlen a vještak košta.Od policajca će prvenstveno tražit objašnjenje cijelog tijeka događaja prekršaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija