Kobichenko objavljeno: 12. srpanj 2013. Dijeli objavljeno: 12. srpanj 2013. Ovako situacija je sljedeća - radio sam posao grafičke pripreme i dizajna za firmu X. Vlasnik firme je obečao da će samnom po završetku posla sklopit ugovor za moj obaljeni posao. S obzirom da se radi u poslu koji se tiska ja sam po završetku posla prosljedio materijal tiskari Y. Međutim nakon što je materijal dostavljen vlasnik firme X se oglušio na moj upit da se napravi ugovor po kojem će me isplatit. Sad me zanima mogu li ja pismenim putem (zbog dokaza) obavijestit vlasnika firme X da mu ne dozvoljavam korištenje/distribuciju. S obzirom da se ne radi samo o klasičnoj grafičkoj pripremi nego i jedinstvenom dizajnu i samim time moje autorsko dijelo mora li firma X poslušat moju odluku i ne koristit se mojim autorskim djelom dok se ne podmire obaveze prema meni. Znam da je moj potez malo nelogičan ali s obzirom na moja prijašnja iskustva nisam imao razloga posumnjati u iskrenost vlasnika firme X ali izgleda da se situacija promjenila. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kobichenko odgovoreno: 13. srpanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 13. srpanj 2013. Zaboravio sam navest neke detalje koji su možda bitni: Osim predaje materijala tiskari Y ja nisam pisanim putem (ili bilo kojim drugim) dao dozvolu firmi X da se koristi mojim radom (to je uostalom trebalo stajati u ugovoru koji nije sklopljen). Tiskara Y nema nikakve veze sa firmom X i tu je samo u ulozi treće strane koja je kontaktirana od firme X za obavljanje posla tiskanja. Našao sam se u nezavidnom položaju koji uz sve je i dosta gorući pa molim ako mi netko može potvrditi da mogu pisanim putem zabraniti korištenje i distribuciju tiskanog materijala koji sadrži moj autorski rad dok se ne potpiše ugovor i izvrši isplata. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zex odgovoreno: 13. srpanj 2013. Dijeli odgovoreno: 13. srpanj 2013. Imate pravo zabraniti objavu vašeg djela. Imate pravo obavijestiti vlasnika firme da ne dozvoljavate korišenje/distribuciju. Firma po zakonu mora poslušati vašu odluku i ne koristiti se vašim autorskim dijelom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kobichenko odgovoreno: 13. srpanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 13. srpanj 2013. Zex puno Vam hvala na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.