Jump to content

Razvod Braka u USA


bosanac81

Preporučene objave

veliki pozdrav,evo sasvim slucajno sam usao i vidio ovaj forum i jako mi se dopao pa sam se prikljucio i nadam se da cete mi moci pomoc u mojem problemu a on je-ja sam iz Bosne i ozenjen sam vec 6 mijeseci i 21 dan sa americkom drzavljankom a nasom zenskom sa balkana koju jako volim cijenim i postujem,ali se desio obrat u svemu ovom doslo je do neslaganja u ovom braku neslaganja koja su meni jako bizarna i nesvatljiva vijeruj te mi nikako nemogu skuziti njen problem u ovom braku jednostavno ne zeli obijasniti nego ona trazi razvod braka od mene i rekla je to pokrenut i poslati mi papire da ja potpisem i da je to to sto se tice nas a to je pocelo prije 2 mijeseca i nikako mi se nija javljala na skayp nego po nekad poruku poslala i to sa kritikama i tako,ja neznam o tom procesu nista ja se nebih razvodio nego pokusao se dogovoriti i da se brak nastavi pa vas ja zamoljavam ako netko zna kako taj proces ide u americi da mi se javi,dali postoji neka mogucnost da je to bio brak iz nekog njenog interesa tamo pa bih mogla dobiti neku privelegiju u necemu kad se razvede,dali ima neka dodatna prava nakon toga neznam ama bas nista,vijencali smo se u bosni pa je otisla za ameriku i rekla da ce potijerat papire da idem ka njoj ali se sve to okrenulo naopako.ja vas jos jednom zamoljavam da mi netko pomogne u tome ako itko zna ista o tome da mi se javi na gmail-elko.skrgic@gmail.com znaci bilo sta moze li se tako rastaviti a da ona navede svoje razloge tog razvoda a da mene nitko nista ne pita o tome i slicno eto i administratora zamoljavam da ako ima tkog da mi preporuci na gmail pozzz veliki i super ste...hvala unaprijed...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jako teško ćete ovdje naći nekog tko je detaljno upoznat sa segmentom obiteljskog prava, koji se tiče bračnih odnosa po pravu SAD-a (pa i BIH-a).

 

...moze li se tako rastaviti a da ona navede svoje razloge tog razvoda a da mene nitko nista ne pita o tome...

 

Ponavljam, ne znam apsolutno ništa o tome kako je to uređeno po pravu SAD-a, ali smatram da je institut razvoda braka generalno slično uređen u pravima svih zemalja, drugim riječima do njega se dolazi ili tužbom jednog od bračnih drugova za razvod braka ili podnošenjem zahtjeva za sporazumni razvod braka oba bračna druga. Što znači da bi se trebao provesti sudski postupak, u kojem će se naravno i vas nešto pitati. E, sad ako će taj postupak vaša supruga pokrenuti u SAD-u, naravno da će to zakomplicirati proceduru, s obzirom da ste vi u BIH (ako sam vas dobro shvatio).

 

Smatram da bi mogli probati postaviti ovo pitanje vašem Ministarstvu pravosuđa ili Ministarstvu vanjskih poslova, možda vam oni mogu dati adekvatne informacije ili barem pomoći da dođete do njih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija