Jump to content

žalbeni postupak


beata62

Preporučene objave

poštovani

nakon donošenja nepravomocne presude o razvodu braka,suprug se žalio na iznos alimentacije.ja sam napravila odgovor na žalbu pa me zanima daljnje postupanje suda.dali sud sam donosi odluku ili poziva stranke na raspravu.dali se dugo čeka na odluku drugostupanjskog suda i dali ima smisla slati požurnicu jer bivši ima 7 neisplačenih alimentacija i u interesu mi je da se što prije donese pravomoćna presuda kako bih mogla pokrenuti ovrhu na plaću.hvala lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...dali sud sam donosi odluku ili poziva stranke na raspravu...

 

U pravilu sud odlučuje sam, u sjednici vijeća, bez provođenja rasprave. Rasprava pred drugostupanjskim sudom je iznimna, gotovo endemična. Što se tiče mogućnosti da bi stranke bile pozvane na sjednicu vijeća, ta mogućnost postoji ukoliko vijeće procijeni da bi to bilo svrsishodno za odluku o žalbi, a tada ćete (odnosno vaš punomoćnik) dobiti poziv na tu sjednicu. U vašem slučaju, smatram da će se to teško desiti, jer kako ste naveli, žalba je usmjerena isključivo na visinu alimentacije, dok su ostali dijelovi presude nesporni.

 

...dali se dugo čeka na odluku drugostupanjskog suda i dali ima smisla slati požurnicu jer bivši ima 7 neisplačenih alimentacija i u interesu mi je da se što prije donese pravomoćna presuda kako bih mogla pokrenuti ovrhu na plaću.

 

Čl. 266. Obiteljskog zakona - drugostupanjski sud mora donijeti i otpremiti svoju odluku u roku od 60 dana od primitka žalbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija