Jump to content

Uzenmiravanje i tome slično


blackberry

Preporučene objave

Lijep pozdrav svim ljudima dobre volje koji bi mi možda htjeli pomoći.

 

Zbog neriješenih međa imamo dosta problema sa susjedima. I to već godinama.

Ja barem pretpostavljam da je to zbog toga ali nisam sigurna 100% jer mi se njihove reakcije čine pretjeranima, al opet - valjda ih i sitnice smetaju.

Moja mama, koja je do prošle godine bavila se tužbama i susjedima je preminula, a ja sam nasljedila tu kuću, dvorište i svađu sa susjedima izgleda.

 

Imamo problema sa 3 susjeda.

Sa 2 susjeda uz malo tužbi za utvrđivanje međe i par kaznenih prijava njih zbog napada i uvjetnih osuda i sl. smo uredili međe. Sad nam samo dovikuju preko ograde vrijeđaju nas i prijete se novim tužbama jer eto prijašnje očito nisu utvrdile dobro di je međa.

Treća susjeda za sada izbjegava naše pokušaje da se međa uredi ali isto tako uništava sve što može dohvatiti preko ograde i prigovara oko bilo čega. Neki dan smo čistili koprive uz ogradu što je protumačeno kao pokušaj rušenja ograde te zvanje policije i sl.

S druge strane kad dovedemo i platimo mjernika da utvrdi gdje je međa ne bi li mogli postaviti ogradu - to izbjegava i "nema je doma".

Idući korak nam je očito tužba za utvrđivanje međe, ali trenutno nismo pri novcima ni za postavljanje ograde ni za tužbu pa to malo čeka.

 

To uznemiravanje, vrijeđanje, deranje, prigovaranje oko svega i sl. s druge strane je konstantno. Kad nas vide na vrtu odmah slijedi dobacivanje i prijetnje kak će zvat policiju ak se približimo ogradi. Naš odgovor je do sada bio nek zovu ak misle da su njihova prava ugrožena.

Policija je je relativno stalni gost kod nas i već im idemo na živce. Prvo smo ih mi zvali jer je ovaj jedan susjed bio dosta više agresivan i znao fizički napadati. Sad ih uglavnom susjedi zovu jer kao mi njihovu imovinu uništavamo. Policija uglavnom utvrdi da je pitanje međe neriješeno i da ni mi ni oni nemamo trenutno prava na nešto jer nije jasno čije je te da nema oštećenja na ogradi ili što već.

 

E sad. Što ja mogu napraviti? Moji roditelji su od početka to igrnorirali jer kao ludi susjedi pijanci. Al to očito ne prestaje. Čak ni kad se uredi međa i postavi zidana ograda. Jer sad im zidana ograda smeta jer je ružna.

 

Ja osobno s tim ljudima nemam ništa. U zadnje vrijeme čak ni ne prilazim ogradi ni s jedne strane jer zbog bolesti mame, a sad i tate jednostavno nemam vremena još i uređivati vrt.

No svakako ne želim još i ja idućih 30 godina biti zlostavljana od strane susjeda.

Jedan drugi njihov "ludi" susjed kojeg su također pokušali napadati im vraća jednakom mjerom, fizički ih napada i vrijeđa jer je on "ludi PTSPovac" i njega uglavnom ne diraju više. Ali ja nemam godina ratišta iza sebe i nisam neki tip za izderavanje i uostalom ne želim se spuštati na tu razinu. Veći dio mog života ne razgovaram s tim ljudima i jedno kaj sam do sada slušala je kako mi je mama ku**a ili tata stari idiot.

Nakon što je mama umrla krenuli su napadati tatu istim principom u što se ja nisam miješala jer je i moj tata znao provocirati njih i sl. Ja sam stvarno bila izvan cijele te priče jer tamo nisam ni živjela, a sad sam i ja kriva po istom principu.

 

Zanima me koliko imaju smisla tužbe za uznemiravanje i da li će to imati ikakvih posljedica po njih. Zadnji puta kad je susjed fizički napao tatu je dobio uvjetnu kaznu od godine dana i globu od 200 kn jer je kao siromašan. Ali njima to nije praktički nikakva kazna. Godinu dana je bio mir i onda je krenulo ispočetka.

Naravno standardno nestajanje voća i povrća iz dvorišta, uništavanje cvijeća i ostalog bilja je normalna pojava čim se maknemo od tamo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod "ljudi" ovakve vrste zakoni razuma i logike neće nikad uroditi plodom. Najbolja opcija vam je - ili biti veći "luđak" od njih ili odseliti. Nemojte me krivo shvatiti, nije mi namjera da vas vrijeđam ovim ili nešto slično, znam kako vam je, ali ovo vam govorim, jer sam dosta takvih situacija vidio, i u osobnom i u profesionalnom životu. To neće prestati.

 

Svako uređenje međe je kao da ste se vratili u prvu polovicu 90-ih u našoj zemlji. Strava i užas. Kao da nemate posla s ljudima, nego nečim što nalikuje ljudima. Tužbe i kaznene prijave, i sami vidite da baš i nemaju nekog utjecaja na njih, a pasivnost s vaše strane samo ih "hrani" u još jačem napadu na vas i vašu obitelj. Policiji već idete na onu stvar, i ono što je najopasnije, počeli su vas percipirati neozbiljnima i problematičnima, zato i ne žure da dođu do vas po vašim pozivima i prijavama. Ne dao Bog da se nešto ozbiljno desi u budućnosti, a oni, poučeni dosadašnjim iskustvom, zakasne jer kao imaju posla s "de.ilima".

 

Postoji i treća opcija - da se konstantno tužakate i podnosite kaznene prijave, ali za to treba novaca, živaca i vremena, a efekti će biti upitni. Nisam vam baš nešto pomogao, ali mislim da i ostali kolege rezoniraju istovrsno. Zapravo, ključno pitanje koje si morate postaviti je - kakav život vi želite?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, to je zapravo sve tužno. Ti isti susjedi su kupili te okolne parcele od mog djeda tak da zapravo ispada da se ja moram maknuti od nekud gdje je moja obitelj živjela valjda preko 200 godina.

 

Znači ili ću i ja postati luđakinja ili ću prodati kuću i potražiti sreću na nekom drugom mjestu.

 

Hvala na komentaru svakako :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija