Jump to content

bivši tuži mene


juicy

Preporučene objave

Eto opet mene s pitanjem, pa molim ukoliko netko znade odgovor bit ću zahvalna.

Neki ovdje već znaju otprilike moju situaciju, no ukratko: razvedena, dvoje djece, žive sa mnom, bivši nije plaćao alimentaciju no preko Odjela za inozemne alimentacije (on je slovenac) "sjeli" su mu na plaću tako da mu sada uzimaju 50% plaće na ime duga i alimentacije. I sad, čovjek je bijesan na mene jer sam uspjela utjerati da plaća dug i alimentaciju, podiže tužbu protiv mene gdje navodi da sam mu ja za vrijeme braka otuđila 12.000 kn i traži podjelu zajedničke imovine. Već sam jednom postavila pitanje o podjeli bračne stečevine, jer za trajanja braka za dovršenje njegove kuće u Sloveniji uložili smo cca 40-50000 EUR. I dobila odgovor da nemam što tražiti jer ne posjedujem račune, a kuća je njegova. Za vrijeme braka živjeli smo u kući mojih roditelja, ja nemam nikakve nekretnine, on u kuću (mojih roditelja) nije ulagao ništa, nije pomagao ni oko režija ni hrane, ništa, sve je ulagao u svoju kuću. I sad traži isplatu bračne stečevine?!?!? Koje? Ima li on ikakvo pravo na tako nešto? Pa ništa u biti i nismo stekli, barem ne u Hrvatskoj, ono što smo stekli to je i tako njegovo i u Sloveniji. I kako sad dokazati da je čista izmišljotina da sam mu otuđila 12.000 kuna. Jer to je samo još jedan jadan pokušaj da mi se osveti. Sorry, malo sam se raspisala, ali molim za odgovor. Hvala i pozdrav svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Velikoslovka. To sam i pretpostavljala. Naravno da nema dokaze jer to nije ni istina. A ima li osnove potraživati podjelu bračne stečevine? Ovo je stvarno ludo. Ja bi trebala potraživati od njega, jer smo njegovu kuću uređivali i ulagali u nju, a živjeli kod mojih roditelja i oni su još i nama pomagali. Je li moguće da može tako nešto ostvariti? Kad sam se ja raspitivala mogu li tražiti polovicu uloženog dijela u kuću (u onome dijelu koliko je uloženo za vrijeme trajanja bračne zajednice) dobila sam odgovore da ne mogu jer ne posjedujem račune.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš pravo tražiti i dio udio u stečenoj bračnoj imovini, iako nemaš računa. Naime, možeš svoje tvrdnje dokazivati svjedocima, može se tražiti građevinsko vještačenje na okolnosti kolika je vrijednost izvršenih i uloženih radova, te potom tražiš 1/2 dijela sukladno Obiteljskom zakonu, te sukladno i Zakonu o obveznim odnosima. Dakle, ako on tebe tuži, ti lupi protutužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, znate li možda koliki je vremenski rok nakon rastave da se podnese zahtjev za podjelom bračne stečevine?. Naime, rastali smo se u srpnju prošle godine.

I molim ako itko zna odgovor na moje drugo pitanje: na temelju čega on može tražiti podjelu bračne stečevine? U prvom upitu sam navela sve informacije. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija