Jump to content

Poslodavac teško krši ZOR


Switch

Preporučene objave

Postovani

Poslodavac u privatnoj firmi isplaćuje placu na crno, prijava nešto iznad minimalca, umanjuje dio na crno drastično kad su radnici na godišnjem i sl.

 

Sto je najbolje, to sam uspio riješiti prijetnjama, no glavni problem je sto radni tjedan traje 6 dana...specijalizirana trgovina...a u obračunu placa poslodavac uredno za sve vodi 5dnevni radni tjedan od 40h jer dosta njih u firmi tako i rade.

 

Kad se obracunavaju bolovanja i godišnji isto dobivam 5dnevni tjedan i tako to pise na obracunima place, a radim svaku subotu. Znaci pravno mi ne moze u biti ništa ako se ne pojavim subotama? To on ne vodi, ali vodim ja u izlistu radnog vremena i potpisanog izvještaja za svaki dan, tako da se nakupilo i dosta prekovremenih sati.

 

Da li mi je to dokaz na sudu u slučaju spora?

 

Oni koji se ne bune i pokorno slušaju su za njega dobri radnici, ali kad treba naći zamjenu za godišnji, taj dobri radnik radi 2smjene i subotu 8tjedana, a placa nije duplo...ni priblizno.

Kako ga kazniti za takvo iskorištavanje?

 

Nemam vise obzira jer je ovo postalo čisto iskorištavanje i kad mi se ne radi subotom jednostavno kažem da neću doći i nikom ništa.

 

Poseban problem je placa. Poslodavac je samovoljno smanjio place i to je za njega gotova stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemam vise obzira jer je ovo postalo čisto iskorištavanje... Kako ga kazniti za takvo iskorištavanje?

 

Ako vam je "pukao film", podnesite prijavu Državnom inspektoratu. Iako, ako ćete ostati "Pale sam na svijetu" kod obavljanja nadzora od strane Inspektorata, znači ako će drugi radnici šutjeti i pričati kako je šef najbolji na svijetu, očekujte "osvetu" poslodavca. Samo zajedno možete nešto napraviti, pa popričajte sa ostalima o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu...ma nitko ga ne podnosi (gazdu) jer je počeo vuci izuzetno loše poteze i nitko mu se neće ulizivati kad dodje inspekcija, tako da je to i rješenje.

 

Jel je moguće dobiti otkaz za vrijeme bolovanja? Znam da za profi oboljenje i ozljedu na radu ne moze. Ako povuče taj potez, jer ga je moguće tužiti? ... I do kad se mogu utuziti neplaceni prekovremenih sati? Imam dokaze o radu, pa dokumentacija nije problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija