Jump to content

Potvrda prebivalista


Elune

Preporučene objave

Nedavno sam se vratila iz inozemstva, gdje sam boravila oko 10 godina. Osobna mi je tokom tog vremena istekla pa sam odmah otisla dati zahtjev za novu. Ali tada mi je receno da s obzirom da mi je istekla, ja sam automatski odjavljena i moram ponovo prijaviti prebivaliste u Hr. To sam odmah isti dan napravila - dala zahtjev za prijavu prebivalista. Receno mi je da dodem slijedeci dan. Tada sam dobila potvrdu gdje pise da sam predala zahtjev za prijavu prebivalista i da je rjesavanje istog u toku. Gospoda na salteru mi je zatim rekla da cu potvrdu dobiti u roku od 60 dana a u praksi da se dobije i ranije. I navodno da ce potvrda stici postom i da onda s tom potvrdom mogu dati zahtjev za osobnu.

 

Nakon dva tjedna dosla mi je policija da provjere ako sam zaista na toj adresi koju sam prijavila. Pitala sam ih kada mogu ocekivati potvrdu, rekli su da ce oni to sad proslijediti i da cu dobiti kao uskoro, ali bilo je ocigledno da mi nisu htjeli reci niti okvirno vrijeme kada mogu ocekivati tu potvrdu.

Evo proslo je 10 dana odkako su dosli provjeriti adresu ali potvrde jos nema.

 

Meni je zaista jako hitno da dobijem osobnu jer mi banka neda otvoriti racun bez osobne, a nemogu ni zdravstvo rjesavati. Osim toga otvaram i privatnu firmu pa ni to nemogu bez osobne.

 

Da li netko moze potvrditi koliko se inace ceka na potvrdu o prebivalistu? I da li se mogu negdje obratiti da bi ubrzala dostavu potvrde?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno ali je njoj istekla osobna više od 15 dana pa je kompletan proces drugačiji.Mora prijavit prebivalište (nije bitno što je ista adresa ili čak njeno vlasništvo) a za to treba čekat da plavci izvrše terensku provjeru,napišu pismena i dostave upravnom dijelu na daljnje postupanje ponovne prijave prebivališta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija