Jump to content

prisilni godišnji,pa otkaz.../prava??


kontica linolade

Preporučene objave

.....pozdrav...

-dakle,u radnom odnosu sam kod privatnice i radim u struci(JOŠ MALO). Nakon što sam se pobunila za neplačene prekovremene sate(56sati),dobila sam odgovor ,da se prekovremeno radi jer nismo dovoljno efikasne kroz 8satno radno vrijeme .Nebili me nakon dva dana šefica pozvala u kancelariju i ponudila mi da joj ja potpišem da JA hoču dati otkaz,što ja naravno nisam učinila ,pa mi je dotična rekla da bude me ona prisilila:fajter: da ja prije ili poslje dam sama otkaz,na šta sam se ja nasmijala i rekla joj da to več dobrano čini neplačajuči nam prekovremeni rad. Završio je radni dan i krečem doma,i srečem šeficu na hodniku koja mi poručuje " sutra(subota) netrebaš doči na posao,a od ponedeljka si na godišnjem 16 dana koliko ti je još i ostalo"...dakle to je OTKAZ.....

 

....e sad,ima tu puno nepravilnosti kod njenog poslovanja.....nemamo satnicu ,pa stoga neznamo nikad kakva bude plača. Radimo po principu " više radnih sati /manja plaća":tupan:...ne potpisujemo platnu listu,već nekvi drugi papirić i tek onda nam se uručuje platna lista(znači potpisujem da sam primila i da sam zadovoljna ono što ne vidim:-?). Da ne pričam o svakodnevnoj dernjavi(doslovno i u pravom smislu riječi),od psovki do vrijeđanja svih radnica:fajter:.(dokaz, snimka dernjave tokom naše pauze)/ne možeš se ni ko čovjek najesti!!

 

Eto....to je ukratko to,mene sad zanima da li nakon otkaza (jer još neznam na koji način bude mi uručen) imam kakva prava ,jer sam kod dotične zaposlena 4 godine i na neodređeno,stime da nisam imala prekid od prijašnjeg poslodavca,pa imam neprekidni staž od oko 8 godina(a sveukupni 11godina).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija