Jump to content

Rijedak problem sa etažiranjem


oxyproxy

Preporučene objave

Imam stan u zgadi sa 6 stanova. U toku gradnje ustanovilo se da su drvarnice ucrtane na krivoj strani zgrade, pa je naknadno izgradeno jos 6 drvarnica na "pravoj strani". Cijela zgrada ima uporabnu dozvolu, i etažirana je. Ja sam naknadno zatražila legalizaciju prostora u suterenu (ex drvarnice pretvorene u stan br 7), dobila rješenje, i vec platila sva moguća davanja potrebna za legalizaciju. Pitanje na koje nigdje ne mogu pronaći odgovor je; Da li sada mogu zatražiti etažiranje samo mog dijela, budući da je na ostalim djelovima etažiranje već napravljeno i plaćeno pa smatram da se ne treba ponovno plaćati za cijelu zgradu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li sada mogu zatražiti etažiranje samo mog dijela, budući da je na ostalim djelovima etažiranje već napravljeno i plaćeno pa smatram da se ne treba ponovno plaćati za cijelu zgradu?

 

Mislite na neku vrstu dopune postojećeg Etažnog elaborata?

Ne možete etažirati samo svoj dio (drvarnicu koje nema u etažnom elaboratu) već je potrebno napraviti novu izmjeru (koja će uključivati drvarnicu) i ponovno izračunati sve udjele suvlasnika u zgradi, ovaj put uključujući i Vaš udjel na drvarnici. Ako biste etažirali samo Vaš dio, onda se taj dio ne bi poklapao sa postojećom izmjerom i sa udjelima ostalih suvlasnika u odnosu na cijelu zgradu, a koji su izračunati na temelju stare izmjere.

 

Ako ste Vi vlasnik drvarnice koja uopće nije prikazana u etažnom elaboratu, ispada da ste "vlasnik" nečega što zapravo ni ne postoji u pravnom prometu, sve dok to ne etažirate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija