Jump to content

nezaposlenost i plaćanje zdravstvenog osiguranja


NONAME12

Preporučene objave

Pozdrav, upit je vezan uz obavezu plaćanja zdravstvenog osiguranja nezaposlene osobe. Ukratko, osoba je dok je imala povremene poslove sama sebi uplaćivala zdravstveno osiguranje, no kad je ostala bez povremenih poslova prestala je plaćati. Opomene o neplaćanju zdravstvenog osiguranja su i dalje stizale iako je u više navrata osobno odlazio tamo i pokušao im objasniti da ne želi više plaćati. Opomene i dalje stižu, a nedavno je stigla i odluka o ovrsi, budući da cca dvije godine nije plaćao. Pitanje: da li ima pravo žalbe i da li osoba iako je nezaposlena mora plaćati zdravstveno osiguranje iako nema sredstava. Što poduzeti? Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osoba je trebala pismeno (preporučeno i sa povratnicom ) otkazati osiguranje, raskinuti ugovor o zdravstvenom osiguranju, a ne pričom objašnjavati da ne želi više policu zdravstvenog osiguranja, zato što nema novca da bi plaćao policu.

ugovor traje dok se ne raskine.obveze po ugovoru treba izmiriti.

nije mi jasno kako osoba koja je nezaposlena nije prijavljena na HZZ kao nezaposlena osoba i ostvari zdravstveni osiguranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je sam obveznik uplate doprinosa po podnesenoj prijavi, tada može ajmo to tako reći izaći iz toga samo i jedino ukoliko se steknu uvjeti za podnošenje nekakve druge prijave, primjerice radni odnos, obrt,......tako da s obzirom na to da su svi obvezni biti osigurani tako stvari i stoje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija