Jump to content

pravomocna presuda


anonimno

Preporučene objave

Postoji nekoliko izvanrednih pravnih lijekova kojima se može pobijati pravomoćna presuda, no moguće ih je koristiti samo u izvanrednim okolnostima. Ako postoje uvjeti na raspolaganju su ti zahtjev za obnovu postupka i zahtjev za izvanredno preispitivanje pravomoćne presude. Ne znam o kakvom se postupku kod tebe radi no ovi su pravni lijekovi predviđeni Zakonom o kaznenom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je u tome što je sud donio pravomocnu presudu o ovrsi u korist banke. Banka je tužila i suprugu i mene iako ja nisam sudužnik niti sam išta potpisao kod podizanja kredita.

Dalje se pojavljuje problem što smo mi napisali žalbu u kojoj smo tražili neki razuman rok za otplatu na koji sud nije pristao? OK i to je u redu jer smo mi samim time prihavatili na neki način presudu ali problem je što je neka službenica_ banka sumu koju je bila dužna supruga prepisali i još jednom zaračunali meni i sada imamo paradoks da dug više nije x već x puta dva i na sve to idu kamate.Pošto sam bio u delikatnoj novčanoj situaciji pravnika sam uzeo prije godinu i pola i sada na posljednjem ročištu bančin pravnik se vadi na to da je presuda pravomočna, a mi tražimo izračun duga.

Moram napomenuti da smo supruga i ja otplatili čak i više do sada nego bi trebao biti dug bez duplanja sa mojim nepostojećim dugom.pitanje: postoji li mogućnost pobijanja presude, postoji li mogućnost da ih tužim pošto nisam sudužnik, i kakve mogućnosti imam? Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija