Jump to content

oduzimanje lovačkog oružja


virginijablend

Preporučene objave

Materija je regulirana čl. 76a Prekršajnog zakona - http://www.zakon.hr/z/52/Prekr%C5%A1ajni-zakon

 

Radi se ili o propustu suda ili policije kao tužitelja (ako u optužnom prijedlogu nisu tražili oduzimanje).

 

Pogledajte optužni prijedlog, ako je u njemu traženo oduzimanje, a sud o tome nije odlučio, tražite odluku suda u tom smjeru. S druge strane, ako tog zahtjeva u optužnome nema, onda se obratite policiji za povrat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno odredbama Zakona o oružju policija utvrđuje da li postoje uvjeti za izdavanje dozvole o posjedovanju oružja, a u narednom vremenu policija je dužna stalno provjeravati da li su se okolnosti izmijenile.

 

Pošto su nastupile nove okolnosti koje isključuju pravo posjedovanja oružja isto je oduzeto, policija će provesti upravni postupak kojim će se oružje trajno oduzeti, na rješenje iz tog postupka građanin ima pravo žalbe MUP-u i na kraju ustati sa upravnom tužbom.

 

Na novu dozvolu za posjedovanje oružja će imati pravo tek kada nastupi rehabilitacija za počinjeni prekršaj iz domene javnog reda i mira sukladno odredbama Prekršajnog zakona i to ukoliko ne postoje neke druge okolnosti koje bi bila zapreka izdavanju dozvole na posjedovanje oružja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolege molim pomoć,

prijatelj mi je vlasnik lovačkog oružja i dogodila se je tragedija u obitelji kada mu je otac uzeo oružje i izvršio suicid. Polica je odmah oduzela više komada oružja odnosno sve što je imao po slovu zakona. Policija je podigla optužni prijedlog da nije čuvao svoje oružje te je počinio prekršaj iz čl 30.st.1.zakona o oružju i kažnjivo je po čl 92.st.1.t.17 istoga zakona. Sad vjerovatno predmet ide na sud koliko je realno očekivati brzi postupak i da li će osoba opće dobiti oružje i dopuštenje za držanje i nošenje. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija