Jump to content

Klesarske priće


Tomag

Preporučene objave

Poštovanje svima koji mogu pomoći!

 

Javljam se u ime svojih roditelja koji su prije dvije godine otisli kod jednog klesara sa namjerom da im napravi grobnicu koju su na kraju platili oko 3000 eura. Buduci da je majstor imao dosta narudzbi, radove nije mogao zapoceti odmah vec su morali cekati do 10.11. Kada su mu napomenuli da ce to biti kasno jer vremenski uvjeti nece dozvoljavati kvalitetnu izvedbu radova, rekao im je da se ne brinu, da on vec ima iskustva i da u ce se pobrinuti da ne dodje do smrzavanja betona. U vrijeme kada je poceo sa uzvedbom, naglo je zahladilo ali je on ipak nastavio sa radovima, te se dogodilo to da je za vrijeme betoniranja temelja grobnice, ista bila puna vode koja se smrznula. U takvim uvjetima grobnica je u roku 10 dana zavrsena. Nakon 5-6 mjeseci slijedece godine, dolazi do puknuca mramora na grobnici. Majstor prihvaca obavezu da zamjeni mramor novim, ali opet se moralo cekati do kasnih jesenskih dana da bi to napravio. Tom prilikom je izjavio da daje garanciju od tri godine i da je siguran da se to vise nece dogoditi. Bio je spreman to i potpisati, ali roditelji to nisu forsirali jer su mu vjerovali. Nakon opet 5-6 mjeseci dolazi do puknuca mramora na istom mjestu kao i prosle godine. Medjutim, majstor ovaj puta nije voljan da izvrsi popravak, pravdajuci se time da nije on kriv (navodno da su u pitanju podvodne vode koji u tom kraju stvarno ima). U vrijeme dogovora za izvedbu , roditelji su mu rekli, ako je potrebno radi podzemnih voda neka izvrsi izolaciju bez obzira sto ce to poskupiti radove, na sto je on odgovorio da to nije potrebno vec ce to on rijesiti na taj nacin da ce ostaviti jedan otvor neizbetoniran te ce na taj nacin voda otjecati. Zanima me, ako me netko moze savjetovati sto mi je za raditi. Da li netko moze provjeriti kvalitetu izvedenih radova, da li mogu roditelji traziti povratak sredstava zbog nekvalitetne izvedbe?

 

Zahvaljujem na svakom odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram ipak reći da ovaj forum JEST BESPLATAN, JEST PRAVNI, I NA NJEMU SE TRAŽE SAVJETI. Prema tome, ovaj forum, između ostalog i jest besplatno pravno savjetovalište, uza sve drugo.

Dakle, ako je beton i smrznuo, to ne znači da je mramor zato pukao. Naime, smrznuo beton ili ne, curi li voda u grobnicu ili ne, to nema veze sa puknučem mramorne ploče. Naime, ona je mogla pući

- ako "grobnica" sijeda, dakle ako tlo nije dovoljne nosivosti. Primjere možemo vidjeti na svim grobljima gdje se grobovi naginju jedan prema drugome. To nije greška majstora

- ako se voda uvukla između mramora i betona, smrzla i razbila mramor.

- još je naravno niz drugih razloga ali ovi su najvjerovatniji.

Prema tome, teško da je majstor kriv i da mu možete dokazati krivnju, a pogotovo ako ništa nije potpisao.

I na kraju, zašto su naši ljudi naglo poludjeli za grobnicama. Otkad je ljudi, mrtvi se pokapaju u zemlju i nitko se do sada nije bunio. Po čijoj je to logici bolje truplu da leži u betonskoj sobi a ne u zemlji. I još mramor od 3000 eura. Pa najbogatiji na svijetu, Ameri, pokapaju svoje na zelenim livadama, i stavljaju obične bijele ploče sa imenima. Svakome isto jer su, barem u smrti svi jednaki. Nije da hvalim Amere, ali u tome, i možda jedino u tome se treba na njih ugledati. Zašto raditi podzemne sobe kad je toliko beskučnika.

Pozdrav i sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija