Jump to content

Inspekcija u poljoprivrednoj apoteci


Sascha

Preporučene objave

Poštovani!

 

Mojoj majci je danas u poljoprivrednu apoteku došla inspekcija.

 

Do sada je uvijek sve bilo savršeno, ali danas je inspektorica pronašla samo 4 artikla na kojima nije bilo ni cijene ni šifre. Podnesena je prijava. Poslodavac nikada nije postavio bar code sistem, a zbog velike količine artikala i samo jednom zaposlenom osobom teško je sve pratiti. Na svim artiklima mora biti zalijepljena cijena i šifra koja je u kompjuteru.

 

Zanima me kolika je moguća kazna i tko je sve dužan platiti, da li samo djelatnica ili određena kazna ide i firmi??

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovara Vam takodjer jedan poslodavac, dugogodisnji obrtnik sa iskustvima u takvim slucajevima. Prvo, zakon propisuje jedno, a to je da je to prekrsaj za koji se placa novcana kazna, u iznosu koji ovisi o tome da li se radi o obrtu/fizickoj osobi kao vlasniku ili doo-u, kao pravnoj osobi.

 

Nadalje, zavisi da li je Vasa majka poslovodja ili samo djelatnik. Naime, ako je poslovodja te trgovine/objekta, tada ona snosi odgovornost.

 

trece, mnogo toga zavisi i o samom odnosu izmedju poslodavca i djelatnika. Imate slucajeve gdje djelatnici koji naprave propust moraju platiti i kaznu takve vrste (ili je odraditi), ili si mogu uzeti radnu knjizicu. To nigdje nije propisano zakonom, protuzakonito je, jer zakoni jasno propisuju tko snosi odgovornost - poslovodja objekta/trgovine ili sam obrtnik ako je on upisan kao poslovodja, odnosno, pravna osoba ...

 

Za precizniji odgovor trebali biste nam barem reci da li se radi o obrtu ili doo-u, da li je Vasa majka samo djelatnik ili je i poslovodja (zakonski propisi), da li je Vasa majka u dobrim ili losim odnosima sa poslodavcem i kako opcenito njezin poslodavac tolerira neke stvari koje proizlaze iz njezinog rada (subjektivni i medjusobni odnosi).

 

Inace, minimalna kazna je propisana 2000 kn a na nju se moze zaliti, pa uz malo srece ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napisala sam da poslodavac nikada nije postavio bar code uređaje, dakle majka je samo zaposlenik.

 

To je firma sa sjedištem u Zagrebu, i d.O.o. je, a ovdje gdje mama radi je samo jedna od poljoprivrednih apoteka koje imaju.

 

Sa poslodavcem je u dobrim odnosima, ustvari uvijek je bio jako zadovoljanj s njom.

 

Najviše me zanimalo od koliko do koliko se kreću novćane kazne.

 

I još nešto, početkom godine zaposlenici su morali potpisati ugovor kojim se obvezuju da će za učinjene štete koje se dogode u dućanima morati sami platiti sav iznos u roku od 14 dana.

 

Ako još netko može napisati koji je maximalni iznos sudske kazne trgovačkog suda na koji će morati ići zbog ta 4 neoznaćena artikla?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija