Jump to content

ALIMENTACIJA hitno - ročište 04.10.2013.


Bamby222

Preporučene objave

Pomoć!

Otac želi smanjiti alimentaciju za dijete. Daje 25% od ukupnih primanja. Stalno je zaposlen i plaća mu iznosi 7.100 kuna mjesečno. Živi u domaćinstvu s roditeljima. Mama mu ima prihode u iznosu 6.500 kn, a tata 3.500 kn. Iznose su potvrdili u Centru za socijalnu skrb tako što su donijeli liste od prihoda. Na sudu je otac naveo da ima 2 velika kredita te plaća režije 1.700 kn za sva 3 člana domaćinstva. U Zapisniku s prvog ročišta piše da otac ne prihvaća dokaze koje sam priložila (računi obuće, odjeće, svjedodžba školska u kojoj se navode izvannastavne aktivnosti, ugovore o izvannastavnim aktivnostima, vrijednosna karta za autobus i kopije autobusnih karata jer dijete putuje busom, kopije računa za ortopedske uloše i sve ostalo... naravno predočila sam i originale). On sada doprinosi minimalan zakonski iznos 1.000 kn za školsko dijete u dobi od 11 godina (5 razred OŠ). Može li mu se dosuditi i manje? Ja sam se po savjetu odvjetnice (besplatna pravna pomoć) žalila na smanjenje te molila da joj povećaju alimentaciju tj iznos za uzdržavanje.

Otac ujedno prima 600,00 kn godišnje na ime djeteta (sv. Nikola) što djetetu ne daje i ima 50% olakšicu na dijete što sud ne priznaje to znam.

Što kažete? Zadnje odlučujuće ročište mi je sad u petak. Pomozite i predložite kako da se postavim. Meni su smanjili plaću, ne primam materijalna prava tj. božićnicu, uskrsnicu, regres niti ikakvu drugu pomoć ili sredstva. On prima i to iako to isto ne ulazi u alimentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav, ja sam nedavno bio na sudu radi toga i mojoj bivsoj su privremeno smanjili placanje sa 950 na 525 kn radi se o djetetu od 4 god, ali moja primanja su vise nego duplo veca od njenih i ja se nisam bunio. Vi recite sudu sve ovo sto ste napisali i probajte ponesti sto vise dokaza ( platnu listu, ugovor za stan, uplatnice o izvannastavnim aktivnostima...) autobusne karte, robica, prehrana ne igraju preveliku ulogu. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovo što ste ovdje napisali, prezentirajte sudu, sa dokumentacijom, ukoliko je moguće. Također, imajte na umu kako će sud smanjiti određeno uzdržavanje, ukoliko su se na njegovoj strani desile opravdane promjene koje se tiču njegove financijske situacije, uslijed čega je trenutno određen obrok uzdržavanja, za njega postao "pretežak teret".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako: ja sam na prošlom ročištu sve dokumentirala original računima, original ugovorima, dakle SVE sam navela i to dokumentirala s tim da sam originale dala sudkinji, a kopije za odvjetnice..

on je dostavio samo par liste od plaća. NE VIĐA dijete svojevoljno. to sam dokumentirala također jer sam g aprijavila CZSS-u i Poliklinici za zaštitu djece te Obiteljskom centru. Na njihove se pozive nije odazivao pa i to imam dokumentirano. Imam original potvrdu od sve 3 ustanove te sam i to predala sudkinji. On traži smanjenje alimentacije jer je digao gotovinski kredit koji mu se skida od plaće te ima jedan stari kredit. A citiram Zapisnik što je izjavio na sudu zašto traži smanjenje:

"Navodim da smatram da potrebe djeteta nisu u obimu kako to navodi majka iako ne znam kolike su potrebe djeteta jer ne živim s djetetom niti s njim kontaktiram"

To je dakle upisano u Zapisnik kao razlog njegovog traženja za umanjenje alimentacije. Što da ja radim još? Sve sam već dokumente i dokaze o troškovima dala na prošlom ročištu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija