Jump to content

Zapuštanje djece - kome podnijeti prijavu?


nesy13

Preporučene objave

Poštovani, zanima me kome se mogu obratiti jel mi je žao djece od susjede koja su po noći sama, jel mama radi kao konobarica, danju spava, ne vodi uopće brigu o djeci, roditelji su rastavljeni, djeca su zapuštena, prljava i kako kažu jedu stalno pize i špagete? Strava i užas... Obratila sam se Centru za socijalnu skrb, al su me otkačili, kažu nadzor može zatražiti samo otac :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite nadležnom CSS-u pismeno poštom preporučeno s povratnicom, dopis u kojem opisujete sve što vam je poznato o konkretnom zapuštanju djeteta, uz napomenu kako ste o tome obavijestili i Pravobraniteljicu za djecu te nadležno Ministarstvo - njima također pošaljite isti dopis u kojem slobodno opišete kako se nadležni CSS ponio prema vam po inicijalnoj vašoj prijavi. Pa da vidimo kako će "savjesni" djelatnici CSS-a postupiti nakon toga. Ovo je sramota nadležnog CSS-a! I onda se čude otkuda stereotipovi o njihovu radu?

 

Postoji još jedna opcija - a to je da isto prijavite policiji ili nadležnom državnom odvjetniku za mladež (kazneno djelo povrede djetetovih prava iz čl. 177. KZ-a), ali ovdje bih vam sugerirao da ipak pričekate prvo reakciju CSS-a, jer kaznena prijava je ozbiljna stvar i veliko je pitanje da li se u konkretnom slučaju uopće radi o tom kaznenom djelu, kao i bi li ta prijava, u konkretnom slučaju donijela više štete negoli koristi. Prema vašem postu, mišljenja sam da bi donijela više štete, tako da ipak pričekajte reakciju CSS-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija