Jump to content

Služnost prolaza - hitno!


Black_Knight

Preporučene objave

JANAF(Jadranski naftovod) mi je prošao kroz dvorište prije par godina,prilikom prolaska tata je potpisao služnost prolaza sa njima,sada bi oni ponovno prošli kroz dvorište,znači ponovno bi kopali,i sad mene zanima kad se potpiše služnost prolaza,koliko godina ona vrijedi,i smiju li oni proći kroz dvorište ako im moj otac ne bude dao!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači onda on u koliko se ne slaže s cijenom i uvjetima koji mu budu ponudili može zahtijevati novu parcelu,tj u ovom slučaju parcelu s kućom, jer se i zna da tamo gdje je prošla cijev od janafa ne može se ništa graditi,točnije može se graditi najmanje 2 metra od cijevi!praktički to zemljište ništa ne vrijedi!jel to točno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa kakve veze ima služnost prolaza sa izvlaštenjem???

Blacky, ako je tvoj otac da JANAF-u služnost prolaza i ta je služnost zabilježena u z.k. onda ona traje dok se JANAF tog prava ne odrekne ili takva služnost izgubi smisao (pravno gledano).

Odgovor na drugo pitanje je da oni smiju se koristiti pravom služnosti, a ako im tvoj otac to zabrani, mogu pokrenuti postupak pred sudom i sigurno će ga dobiti.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

točno. ipak, prvi put kad se janaf obratio vašem ocu, očito je da je sklopljen nekakav ugovor o služnosti, i njega treba pomno pročitati. kažete da se PONOVNO kopa. istom trasom? onda u ugovoru treba stajati da ta služnost mora obuhvaćati i održavanje naftovoda. a najvjerojatnije stoji. vjerojatno je i naknada već plaćena, pa nema govora o novom ugovoru i još jednoj naknadi, jer je stvar već riješena. ako se pak govori o širem obuhvatu služnosti, novoj trasi i sl, javite nam to da vam kažemo kako ćete od janafa izvući najviše što možete :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija