Jump to content

Iznenadni dug za čistoću


dgrzalja

Preporučene objave

Pozdrav,

 

od 2006. godine uselili smo se u kuću u kojoj žive roditelji i svi skupa počeli živjeti jer su oni psihički bolesni te nisu u mogućnosti se brinuti za sebe. Tada smo preuzeli ja i supruga na sebe plaćenje njihovih računa. Tata je u mirovini a mama je socijalni slučaj sa 500kn socijalne naknade. Od 2006. godine pa nadalje normalno su nam stizale uplatnice za čistoću od 19.28kn mjesečno koje smo uredno do dana današnjeg plaćali.

Kako smo nedavno ja i supruga morali izbivati na 3 mjeseca te nismo zbog obaveza platili 3 mjeseca račun čistoće zvali smo upravu da ih pitamo koliki nam je ukupni dug da ga podmirimo.

Ispostavilo se da moji roditelji od 2000. - 2006. godine uopće nisu plaćali tu naknadu i čak su tuženi za to, no nama nikada nije došla nikakva opomena niti tužba, a na uplatnicama ne piše nikakvo nepodmireno dugovanje, roditelji o tome ne znaju ništa jer kako sam već naveo nisu psihički prisebni. Sada ispada da moram platiti 6 godina duga sa kamatama i sudskim troškovima!!

 

Mene zanima što mogu učiniti, postoji li kakva zastara, da li imam ikakva prava pošto nismo bili svjesni navedenog duga?

 

Unaprijed hvala na odgovoru, Daniel.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija