Jump to content

kupovina_stana


anonimno

Preporučene objave

Kupujem stan na prvom katu zgrade (novogradnja) koja je nedavno završena. Zgrada se sastoji od prizemlja, prvog kata i visokog potkrovlja. Za potrebe podizanja kredita tražio sam od prodavatelja potrebne papire i...banka odobrava kredit. Od papira sam do sada dobio od prodavatelja Izvadak iz zemljišne knjige za sve stanove i za moj stan pojedinačno i kopiju katastarskog plana. U izvadku iz zemljišne knjige A-odjelak zabilježeno je da je stan upisan bez uporabne dozvole a u C odjeljku da tereta nema. Banka za potrebe kredita nije tražila građevinsku dozvolu.

Prodavatelj mi je priložio građevinsku dozvolu tek nakon ponovnog inzistiranja i uvidom u građevinsku utvrdio sam da je građevinska dozvola izdana za objekt u tim gabaritima ali samo za prizemlje i 1. kat ali za stambeno-poslovni objekat. Na upit o tome prodavatelj mi je objasnio da je u tijeku ishođenje Izmjene građevne dozvole kojom se prizemlje i prvi kat mijenjaju u stambeni objekat a nakon usvajanja prostornog plana će se još jednom raditi izmjena kojom će se i potkrovlje unijeti u izmjenu. Svi okolni objekti su jednaki ili viši ovoj zgradi.

Parkirna mjesta su osigurana za sve stanove ali s obzirom na to da papirologija nije do kraja riješena potrebno mi je mišljenje o tome da li ući u kupnju ili ne.

Pitanje je da li će prodavatelj ishoditi svu dokumentaciju s obzirom da je očito da se stanovi prodaju (čak i na kredit banaka) iako građevinska ne postoji za cijeli objekat (u istim gabaritima ali ne i po visini tj. etažama) te DA LI ĆE PROĆI IZMJENA GRAĐEVNE ZA PRIZEMLJE I PRVI KAT s obzirom da je povećan broj stanova odnosno umjesto poslovnog prizemlja su 4 stana i umjesto 1 velikog stana na 1. katu su sada 4 stana. Kako se može utvrrditi da li je površina parkirališta odnosno parkirnih mjesta dovoljna i da li je to jedini uvjet za određenje broja stambenih jedinica na nekoj čestici zemljišta. Izgrađenost čestice je cca 26 %. Iz kojih bi još eventualnih razloga moglo doći do neizdavanja Izmjene građevne dozvole?

Unaprijed hvala svima koji mi pomognu sa savjetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija