Jump to content

Kada odvjetnik ne radi svoj posao........


torpedo2

Preporučene objave

dobar dan...imam jedan problem sa odvjetnikom...2005.godine predao sam dokumentaciju i potpisao punomoć jednom odvjetniku da me zastupa u sudskom sporu oko prava iz radnog odnosa...rekao je da će taj spor dugo trajati(4-5 god.) te da je to normalno...sada prolazi osma godina a on nas i dalje uvjerava kako spor još uvijek traje ali nam ne daje nikakve dokaze da uopće postoji tužba...koga da zovem i saznam postoji li tužba(trebala je biti predana na ustavni sud) i što mogu poduzeti protiv odvjetnika ako on nas ovih osam godina samo zavlači i nije napravio ništa po pitanju tužbe...hvala,pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne trebate znati broj predmeta, recite svoje ime kao tužitelja i ime tuženika.

 

Možete kopirati što Vam treba iz spisa, a naravno od odvjetnika tražite preslike zapisnika i podnesaka. Pismeno s povratnicom, a zovite ga i ne telefon.

 

To je nedopustivo da ne znate u kojoj je fazi predmet i da nemate kopije dokumenata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepo na odgovorima, sada još malo da me posavjetujete u slijedećem: ja sam HRVI koji je u mirovini od 2004. godine po čl. 11. Jednu bolest su mi priznali kao posljedicu rata i po njoj imam određeni postotak invalidnosti, a drugi mi nisu priznali. Tada sam stupio (po preporuci!!!!) u kontakt sa dotičnim koji se nije mogao "načuditi" mojoj trenutnoj situaciji i rješenju o priznavanju statusa. Odlučio je uzeti moj predmet u zastupanje, da će tražiti novčanu odštetu zbog bolesti koja nije priznata kao posljedica rata i upozorio me da će čitav postupak trajati cca 5 godina. Tada sam na povjerenje u dva navrata uplatio na račun istoga određenu svotu za neovisne sudske vještake koji su potvrdili (tako "odvjetnik" kaže) da je bolest posljedica rata i sve je krenulo u proceduru. Redovno smo se čuli i rekao mi je da je predmet u procesu i da treba strpljenja. Ove godine "poludjeli" žena i ja jer nam nakon više desetaka naših poziva, povremeno se javlja, te nas zove u svoj ured da nam objasni u kojoj je fazi predmet. Po njegovim riječima predmet je riješen i samo se čeka odluka suda o visini odštete......to je bilo u 05. mjesecu ove godine, i od tada ni pomaknuli se sa mjesta.Javi nam se na telefon jedino kada ga zovemo sa nepoznatog broja mobitela. Non stop ga zovemo, šaljemo sms, sli ništa!! Niti znam da li sam dobio kakvu odštetu, niti me izvještava (dvije godine obećava da će nam primjerak tužbe proslijediti na mail, ali ništa od toga). Da li mogu i njega tužiti, pokrenuti postupak protiv njega da ne nasanjka još nekoga? Da li ja sada ako on nije ništa riješio mogu pokrenuti tužbu ponovo za odštetu.............DA LI NETKO ZNA NORMALNOG ODVJETNIKA!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija