Jump to content

najamnina nakon razvoda


leonmarko

Preporučene objave

Molim savjet.Sa bivšom suprugom živjeli smo u stanu mojih roditelja 12 godina.Nakon razvoda ja ostajem u nekretnini a bivša supruga odlazi.Zbog nekorektnog ponašanja moji roditelji žele podnjeti tužbu za najamninu koju bi tužena trebala platiti za korištenje njihove imovine.Imaju li na to pravo prema zakonu o obveznim odnosima nn br35/2005 članak 1120?u braku je rođeno dvoje djece koji su sada s majkom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogli bi, međutim treba imati na umu dvije stvari - nije samo ona bila u stanu (4-ero vas je bilo) + zastarni rok od 5 godina.

 

Ali zar ste zbilja došli do toga? Da se roditelji osvećuju na taj način bivšoj supruzi? Dajte probajte porazgovarati s njima i objasniti im da ovo nije pravi put, jer ćete biti "vječno" povezani putem djece/unuka, sviđalo se to kome od vas ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala bovu, g-man.buduci smo živjeli u stanu roditelja uspjeli smo uštedjeti za drugu nekretninu koja je pola plaćena gotovinom a ostatak na kredit.bivsa supruga nudi preuzimanje kredita a stan a ja bi se trebao odreči svog udia.Zanima me da li se gleda u podjeli preostala glavnica ili zbroj rata s kamatama?vezano za predhodnu temu,prema yakonu o obveznim odnosima čl.1120 jasno navodi:kada je netko tuđu stvar uporabio u tuđu stvar uporabio u svoju korist vlasnik može zahtijevati da mu ovaj naknadi korist koju je imao od uporabe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija