Jump to content

snimke


strahme

Preporučene objave

Bilo bi bitno ukoliko bi bili mlađi od 18 godina. Ali niste pa zaboravite.

 

Eventualno kazneno djelo neovlaštenog slikovnog snimanja iz čl. 144. KZ-a -

 

"Tko drugoga koji se nalazi u stanu ili prostoru posebno zaštićenom od pogleda neovlašteno slikovno snimi ili takvu snimku uporabi ili učini dostupnom trećoj osobi i na taj način povrijedi njegovu privatnost".

 

Kazneno djelo progoni se po prijedlogu. Ali se mora raditi o neovlaštenom snimanju, bez vašeg odobrenja. Možete bivšem dati do znanja da ćete podnijeti protiv njega kaznenu prijavu. Možda ga to malo uplaši, pa odustane od plana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pa s obzirom da on i dalje smatra kako nema ničeg lošeg u ovome što čini, prijavite ga policiji. Kao što sam napomenuo u ranijem postu, veliko je pitanje kako će se ta prijava razriješiti, ovako na prvu ipak se ne bi radilo o citiranom kaznenom djelu (čl. 144. KZ-a), ali to djelo je ionako raritet, pa s podnošenjem prijave nemate što za izgubiti. Možda ga odluče pozvati na razgovor, pa će onda valjda shvatiti kako se ne može tako ponašati.

 

Ovdje dodatno želim istaknuti još jednu stvar - ako on slučajno navedenu snimku prikazuje ili šalje osobi mlađoj od 15 godina, tada je svakako ostvareno biće kaznenog djela upoznavanja djece s pornografijom iz čl. 165. st. 1. KZ-a, što je ozbiljno kazneno djelo neovisno o niskoj visini zapriječene kazne. Ali sami znate je li tome tako.

 

Kao zadnja opcija smatram da vam preostaje tužba radi naknade neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti (ugled, čast, dostojanstvo, privatnost), ali riječ je o dugotrajnom postupku, u kojem po završetku baš i nećete imati osjećaj kako ste dobili (a prema navedenome dobili bi).

 

Jednostavno - ovdje se radi o tome da vas bivši očito ne može preboliti i sada se na ovaj djetinjasti način osvećuje, što više govori o njemu negoli o vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Pitanje? Da li postoji zakon koji zabranjuje fotografiranje i snimanje policajaca u vršenju službene dužnosti. (ili to mora biti pod predpostavkom da ja snimam sam sebe ili nekoga drugoga - tko mi je dozvolio snimanje, a oni su ušli u kadar ("slučajno")). Hvala!

 

Neke stroge zakonske odredbe nema. Ali vidjet ćete kako će vam :policajac: reagirati kada izvadite kameru i viknete : "Akcija!"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija