Jump to content

Darovni ugovor-ostavinska rasprava


ŠIMI

Preporučene objave

Molim savjet, ukratko ću objasniti situaciju, moj otac je tmeljem moje punomoći 1993.g. Nastojao unovčiti moju i njegovu staru deviznu štednju, nažalost financ inženjering i ostali smo bez ušteđevine, da bi me na neki način obeštetio , napravo je darovni ugovor kojim mi daruje garažu u centru grada, nismo ga ovjerili kod javnog bilježnika, on je u međuvremenu pokrenuo dvije parnice ne bi li došli do svoje ušteđevine, to je trajalo godinama, on je nažalost u međuvremenu preminuo, mene i sestru čeka vrlo brzo ostavinska rasprava, u međevremenu su i sporovi rješeni nažalost negativno, njegova imovina je otprilike jednaka njegovim dugovima, ja i sestra ćemo se najvjerovatnije odreći najsljedstva sada me zanima da li mogu tražiti izuzeće gore navedene garaže iz ostavine temeljem darovnog ugovora koji nije ovjeren kod javnog bilježnika i vezano za isto da li temeljem tog dokumenta mogu tražiti uknjiženje, napominjem da moja sestra koja je uz mene jedini nasljednik nema ništa protiv , da li neko

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete pokušati, ali će vjerovnici isto tako moći to osporiti. S uspjehom. Kada je riječ o stjecanju prava vlasništva glede nekretnina, tada je za stjecanje potreban titulus - pravni temelj (kod vas ugovor o darovanju), ali i modus - način stjecanja (upis u ZK). Trenutno vi imate samo titulus i niste vlasnik, već je to otac. Ako zatražite upis u ZK, vjerovnici će to "napasti". Iako garaža nije Bog zna kakva vrijednost, ali svejedno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija