Jump to content

Izmjena odluke o iznosu komunalnog doprinosa


saki_kas

Preporučene objave

Pozdrav,

 

 

Predao sam arhitektonski projekt za nadogradnju na kući prizemnici. U trenutku predaje projekta vrijedili su jedni iznosi za komunalni doprinos koje stranka normalno plaća prije samog izdavanja dozvole za gradnju, odnosno pri samom kraju postupka. Međutim, u međuvremenu odnosno tijekom samog postupka je promijenjena odluka o iznosu koji se plaća po m3 za komunalni doprinos. U samom novom pravilniku uopće nije naznačeno što se dešava sa predmetima koji su bili u postupku, odnosno je li se na njih primjenjuje stari povoljniji pravilnik ili ovaj novi nepovoljniji. Naravno, jedinica lokalne uprave sada želi obračunati komunalni doprinos po novom pravilniku koji je dosta skuplji. Što raditi u ovom slučaju, kakve pravne korake poduzeti? Napominjem da je upitno bi li se uopće odlučio za upuštanje u ovakav građevinski pothvat odnosno investiciju da sam znao da se radi o ovakvim davanjima, što međutim u početku nije uopće bilo tako, nego se jednostavno promijenilo tijekom trajanja postupka. Kako uopće planirati građevinsku investiciju na ovakav način? Hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po vazecoj sudskoj praksi vrijede propisi koji su bili na snazi u vrijeme pokretanja postupka:

 

 

ZAKLJUČCI O PRAVNIM SHVAĆANJIMA SA SJEDNICE

IMOVINSKO-PRAVNOG ODJELA UPRAVNOG SUDA ZsIIIo_170308

održane dana 17. ožujka 2008. godine u 10,00 sati

 

1. DA LI JE ZA PRIMJENU PODZAKONSKIH PROPISA U POSTUPKU UTVRĐIVANJA KOMUNALNOG DOPRINOSA ODLUČNO POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA U KOJEM SE ODREĐUJE KOMUNALNI DOPRINOS ILI JE ODLUČNO POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA IZDAVANJA AKTA NA TEMELJU KOJEG SE MOŽE GRADITI.

 

Z A K LJ U Č A K

 

Komunalni doprinos koji se utvrđuje vlasniku građevne čestice na kojoj se gradi građevina, odnosno investitoru, utvrđuje se prema podzakonskom propisu, odluci o komunalnom doprinosu, koji je na snazi u vrijeme pokretanja postupka izdavanja akta na temelju kojeg se može graditi.

 

Tako da će te platiti komunalni doprinos koji je bio na snazi onda kada ste podnijeli uredan zahtjev za izdavanjem dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija