Jump to content

Pomoć! špranca za zahtjev/prijedlog za dodjelu roditeljske skrbi....


Ivac

Preporučene objave

Poštovani forumaši, da li mi netko može pomoći kako da napišem zahtjev / prijedlog za dodjelu roditeljske skrbi. Otišla sam od oca svoga djeteta kada je mala imala 5mj, na CZSS smo bili i predali takav zahtjev, ali oni kažu da mogu donjeti samo odluku o alimencaciji međutim odluka o roditeljskoj skrbi mora ići preko suda. Otac djeteta je završio u zatvoru, prije toga imali smo koliko toliko pristojan odnos, međutim sad kad treba izaći "povampirio" se i ne želim više čekati da taj zahtjev predam sudu. Da vam sad ne pišem detalje o našim lošim odnosima, zanima me samo da li mi netko može pomoći kako da složim tekst tog zahtjeva i kojem točno sudu upučujem takav zahtjev. Živim u Zagrebu.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Roditeljsku skrb ne tražite jer je imate već (do sada jednako kao i ubuduće), već predlažete da sud donese odluku kojemu roditelju ga povjeriti na zajednički život (to drugog roditelja ne lišava prava na roditeljsku skrb- dijelit ćete je i ubuduće), + susreti i druženja s roditeljem s kojim ne živi (detaljizirati).

 

Ove u CZSSu ste krivo razumjeli ili su vam krivo rekli: CZSS ne može donositi ikakve odluke o uzdržavanju (kao ni o povjeravanju djece), ali vas dvoje pred CZSSom možete sklopiti nagodbu o visini uzdržavanja i to s najnižim iznosom jednakim minimalnom za određenu godinu pa naviše...

uređeno: od newbie
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Sve to znam vezano za CZSS, vjerojatno se nisam dobro izrazila kao i vezano za naziv toga prijedloga. Znam da prijedlog ne znači da oca lišava roditeljske skrbi, ali ne znam kako se takav prijedlog naziva pa sam ga tako nazvala (prijedlog za dodjelu roditeljske skrbi). Da li mi možda možete pomoći kako da napišem takav prijedlog u kratkim crtama:

-kako da ga naslovim i na koji točno sud

- što sve točno trebam napisati

- i još nešto da li postoji mogućnost da od suda tražim da dok ne donese odluku o tom prijedlogu donese nekakvu prijevremenu mjeru da djete živi s majkom?

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija